Autor: onogost.me
Foto: Evropski tim za Nikšić
14:00
6.3.2021.

Petrović Njegoš: Riješićemo pitanja pasa lutalica u Nikšiću

Evropski tim za Nikšić, prepoznat po tome što biračima nudi konkretna rješenja za probleme, pa ćemo se u narednom periodu aktivno posvetiti rješavanju pitanja pasa lutalica u našem gradu, saopštila je Ana Petrović Njegoš, kandidatkinja za odbornicu liste te koalicije.


Iz lokalne kase, kako je kazala, godišnje se za naknade građanima zbog ujeda pasa lutalica isplaćivalo nekoliko desetina hiljada eura.

"Evropski tim za Nikšić ima pripremljen plan prema kojem će za mnogo manje novca biti stvoreni institucionalni i drugi okviri kako bi se taj problem riješio na sistemski način. Planiramo da kroz ulaganje u azil na human način to pitanje riješimo, svjesni da je ignorisanjem tog problema ugrožena i sama bezbjednost naših građana. Iako smo u prethodnom periodu obezbijedili dobre osnove za rješavanje problema pasa lutalica, pritužbe građana nas obavezuju da se ovim pitanjem i dalje bavimo", navela je ona.

Podsjeća da je Svjetska organizacija za zdravlje životinja usvojila Regionalnu strategiju rješavanja problema pasa lutalica za 11 zemalja Balkana.

"Kroz utvrđene mjere planira se rješavanje ovog problema do 2025. godine. Evropski tim za Nikšić radiće na realizaciji utvrđenih mjera sa ciljem da se broj pasa lutalica smanji, poveća broj odgovornih vlasnika i izgrade dodatna uređena skloništa i prihvatilišta za pse", poručila je on.

Ostale vijesti iz kategorije