Autor: onogost.me
Foto: Skupština Crne Gore
11:08
11.5.2021.

Poslanici danas počinju raspravu o izmjenama Zakona o Državnom tužilaštvu

Poslanici crnogorskog parlamenta trebalo bi danas da počnu raspravu o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu, koje je predložila parlamentarna većina, u okvriru Četvrte sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2021. godini.


Na dnevnom redu sjednice je i Predlog zakona o budžetu za ovu godinu, Predlog odluke o zaduživanje Crne Gore za 2021, kao i izmjene Zakona o porezu na dodatnu vrijednost.

Poslanici će, na četvrtoj sjednici Prvog redovnog zasijedanja u ovoj godini, između ostalog, raspravljati i o izmjenama Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, kao i Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Kako je objavljeno na sajtu Skupštine, na dnevnom redu su i Predlog zakona o unutrašnjim poslovima, izmjene Zakona o sprječavanju pranja novca i finansiranju terorizma, kao i dopune Zakona o državnoj upravi.

Poslanici bi, u okviru tačke dnevnog reda – izbori, imenovanja i razrješenja, trebalo da se izjasne o zahtjevu premijera Zdravka Krivokapića za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Početak sjednice zakazan je za 12 sati.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:46
  12.6.2021.

  Nakon svih lomova i slomova koje su Crnoj Gori i Nikšiću priredili, opet se javlja poznata družina jeftinih demagoga iz crtanog filma “Braća Dalton”. Ovog puta tužni i bez poleta, dakako, jer smo ih razvlastili i potukli gdje god je bilo prilike, pa sad saopštenja puna besprizornih laži moraju pisati bez poznatih nadoknada u vidu “koncesija” nad imovinom građana, navodi se u reagovanju Demokrata na današnje saopštenje OO DPS Nikšić.

 • 13:34
  12.6.2021.

  Demagozima udario trenutak slave u glavu, pa vide sebe čak i u Ligi šampiona. Gospodo populisti, ne ulazi se u Ligu šampiona sa kadrovima kao što je Marko Mitrović, nesposobni doktor i univerzalni “ekspert”. To su kadrovi za ispadanje u niži rang takmičenja, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

 • 16:48
  11.6.2021.

  Predsjednik Skupštine Aleksa Bečića zakazao je za 24. jun Osmu - posebnu sjednicu Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2021. godini.

 • 16:07
  11.6.2021.

  Demokrate su nas ponovo uvjerile da u Nikšiću nemaju boljeg i stručnijeg kadra od Marka Mitrovića, “univerzalnog eksperta”, novog predsjednika FK Sutjeska. Istog onog Mitrovića koji je na sva zvona kritikovao bivšeg direktora Iliju Ašanina što određeno vrijeme provodi na fudbalskom terenu, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić i poručuju da nije tragično bilo bi smiješno.