Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
11:11
18.2.2020.

Predata dokumentacija za upis nove partije u Crnoj Gori

Ministarstvu javne uprave predata je sva neophodna dokumentacija za upis Srpske alternative u registar političkih partija u Crnoj Gori.


“Za predsjednika partije, čiji je skraćeni naziv SRPSKA, a sjedište u Podgorici, izabran je Svetislav Perišić, nekadašnji funkcioner Demokratskog fronta iz Bijelog Polja”, saopšteno je iz Srpske alternative.

Kako su istakli, Srpska alternativa priznaje Crnu Goru kao nezavisnu državu i članicu NATO saveza, poštuje državna obilježja: grb, zastavu i himnu, te podržava njene spoljnopolitičke prioritete.

Osnovni cilj nastanka Srpske alternative je, ističu, integrisanje Srba u pravni, politički i ekonomski sistem Crne Gore i ulazak srpskog kao konstitutivnog naroda u vlast i sve institucije sistema.

“Neodgovornom dosadašnjom politikom većine srpskih političkih predstavnika u Crnoj Gori – profesionalnih opozicionara, Srbi se ne svojom krivicom nalaze na dalekoj periferiji političke moći i bilo kakvog odlučivanja, pa je mijenjanje te realnosti glavni prioritet u djelovanju Srpske alteranative. Crna Gora je domovina svih nas, bez obzira na vjeru, naciju i političko i svako drugo opredjeljenje i ljubav prema državi treba da nas okupi da zajednički radimo na stavaranju uslova za bolji život u njoj”, naveli su oni.

SRPSKA pozdravlja početak dijaloga između predstavnika Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko – primorske o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, želeći da se što prije postigne obostrano prihvatljivo rješenje, koje će dovesti do smirivanja tenzija u zemlji.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:16
  6.4.2020.

  U sklopu mjera podrške privredi i građanima, Građanski pokret URA uputio je svim crnogorskim lokalnim samoupravama i Zajednici opština novi predlog daljih aktivnosti, u cilju ublažavanja posljedica pandemije izazvane koronavirusom (COVID 19).

 • 19:16
  4.4.2020.

  Pandemija je razotkrila i zaoštrila duboku i složenu socio-ekonomsku krizu i u Nikšiću, i prijeti da proizvede sunovrat. Broj socijalno ugroženih koji nemaju ni za jedan obrok dnevno rapidno je porastao za 60 odsto, što je nezabilježeno ne samo u Crnoj Gori nego i šire. Ukoliko se ne desi hitna reakcija, u Nikšiću će se desiti dramatičan socio-ekonomski kolaps, koji može dodatno produbiti i krizu u cijeloj državi, navode iz Demokratske Crne Gore.

 • 14:02
  4.4.2020.

  Klub odbornika i sekretar OO Demokrata Plužine, donirali su pakete osnovnih životnih namirnica Crvenom krstu Plužine, kako bi dali svoj doprinos za pomoć građanima u ovim teškim vremenima, saopštili su iz ove partije.

 • 14:07
  2.4.2020.

  Da totalitarni režim aktuelnu situaciju koristi za obračun sa neistomišljenicima, govori i podatak da su, dok su poslanici i odbornici Demokrata hapšeni zbog dijeljenja humanitarne pomoći ugroženim građanima, predstavnici i vlasnici firme „Uniprom“ iz Nikšića dijelili pomoć RE populaciji, a o čemu svjedoči informacija i fotografije preuzete sa portala „Onogošt“, saopštile su danas Demokrate.