Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
09:53
10.5.2021.

Simović podnio ostavku

Predsjednik opštine Milutin Simović podnio je jutros u 8h ostavku na to mjesto.


„Obavještavam vas da podnosim ostavku na mjesto predsjednika Opštine Nikšić“, naveo je Simović.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici biraće se novi predsjednik opštine.

Simović je na mjesto predsjednika opštine izabran 20. novembra prošle godine.

Simović je tada, nakon što je položio zakletvu, u svom prvom obraćanju kazao da je ponosan što pripada generaciji Nikšićana, koja nikada nije zaboravila svoj rodni grad, poručivši da će u narednom periodu pažnja biti usmjerena prema mladima, očuvanju radnih mjesta u privredi, te da će biti otvoren za sve konstruktivne predloge.

„Svim onim što je posljednjih decenija krenulo iz Nikšića i onim što je za Crnu Goru uradio naš Nikšićanin i drugi Nikšićani, Nikšić je bio uzdanica građanske, evropske, sekularne i antifašističke Crne Gore. To zavisi od svih nas koji se bavimo javnim poslom, to zavisi od svakog građanina Nikšića koji misli dobro svom gradu i svojoj državi“, naglasio je on tada.

Sada već bivši predsjednik tom prilikom je ukazao da će briga o sugrađanima svake institucije i svakog pojedinca biti prioritet.

Muratović: Ostavka Simovća džentlmenski čin

Odbornik Evropskog tima za Nikšić, Boris Muratović, je na početku sjednice obrazložio zašto je Simović podnio ostavku uoči početka sjednice.

„On se odlučio na jedan džentlmenski tim, ne želeći da ulazimo u bilo kakve pravne procese, čime bi odugovlačili izbor predsjednika opštine i već na prvom koraku smo pokazali svoju veličinu, da ne želimo da usporavamo bilo kakve procese razvoja naše opštine i da ćemo biti aktivni sudionici u svemu tome“, poručio je Muratović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:46
  12.6.2021.

  Nakon svih lomova i slomova koje su Crnoj Gori i Nikšiću priredili, opet se javlja poznata družina jeftinih demagoga iz crtanog filma “Braća Dalton”. Ovog puta tužni i bez poleta, dakako, jer smo ih razvlastili i potukli gdje god je bilo prilike, pa sad saopštenja puna besprizornih laži moraju pisati bez poznatih nadoknada u vidu “koncesija” nad imovinom građana, navodi se u reagovanju Demokrata na današnje saopštenje OO DPS Nikšić.

 • 13:34
  12.6.2021.

  Demagozima udario trenutak slave u glavu, pa vide sebe čak i u Ligi šampiona. Gospodo populisti, ne ulazi se u Ligu šampiona sa kadrovima kao što je Marko Mitrović, nesposobni doktor i univerzalni “ekspert”. To su kadrovi za ispadanje u niži rang takmičenja, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Nikšić.

 • 16:48
  11.6.2021.

  Predsjednik Skupštine Aleksa Bečića zakazao je za 24. jun Osmu - posebnu sjednicu Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2021. godini.

 • 16:07
  11.6.2021.

  Demokrate su nas ponovo uvjerile da u Nikšiću nemaju boljeg i stručnijeg kadra od Marka Mitrovića, “univerzalnog eksperta”, novog predsjednika FK Sutjeska. Istog onog Mitrovića koji je na sva zvona kritikovao bivšeg direktora Iliju Ašanina što određeno vrijeme provodi na fudbalskom terenu, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS Nikšić i poručuju da nije tragično bilo bi smiješno.