Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U lokalnom DF-u podjelu udžbenika prvacima tumače kao predizbornu zloupotrebu

vladan_2
PzP
  • Autor onogost.me
  • 10.08.2016. u 09:54

Pokret za promjene i Demokratski front ocjenjuju da najavljena tradicija poklanjanja knjiga učenicima prvog razreda od strane lokalne uprave dolazi u izbornoj godini i predstavlja, kako su naveli, odraz jeftinog režimskog iluzionizma.

U saopštenju koje potpisuje funkcioner PzP-a i odbornik DF-a u Skupštini opštine Nikšić, Vladan Raičević, taj potez se tumači kao gruba zloupotreba najmlađih u toku predizbornih igara vladajuće stranke, a sve u cilju skupljanja političkih poena.

''Ako ova gospoda tvrde da su iskopali sredstva iz tekućih rezervi, jasno se vidi da su naporno štedjeli u prethodne tri godine kako bi skupili sredstva u godini izbora i time pokazali svoj fini karakter'', dodaje on i napominje da će javnost izvući zaključak.

On objašnjava da niko u DF-u nije protiv zamisli da se djeci obezbijede udžbenic, ali se, kako kaže, nekoliko ključnih pitanja u vezi sa ovim slučajem nameće samo od sebe. 

“Zašto se navedeno čini baš u godini izbora, tačnije, zašto namjera nije sprovedena u djelo ranije? Otkuda ovolika količina altruizma onima koji predstavljaju ishodište korupcije? Zašto udžbenici nijesu obezbijeđeni za sve osnovce, budući da je osnovno obrazovanje kao obavezno i besplatno regulisano najvišim pravnim aktom, Ustavom Crne Gore? Ako znamo da je krater u budžetu veći od četrdeset, moguće pedeset miliona eura, pitanje glasi iz kojih izvora se finansira ovaj projekat? Da li su za to poslužila kreditna zaduženja ili pak tekući budžet, te da li su ove, za nas nove stavke budžetskih izdataka za 2016. godinu predviđene'', pita Raičević u saopštenju.

Odgovori na ponuđena pitanja, kaže Raičević, ne mogu biti jednostavniji i obećava da  će nakon trijumfa DF-a na izborima besplatno obrazovanje za sve osnovce biti samo jedan od poteza kojima će se doprinijeti poboljšanju kvaliteta života i sveukupne materijalne situacije , kako ističe, svih građana Crne Gore.

“Naravno, ovo podrazumijeva besplatne udžbenike za sve osnovce, jer ako  se nešto pošteno krene, onda treba tako i završiti'', zaključio je on.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci