Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

URA: Nadležne uprave da provjere ima li utaje poreza u nastupima muzičkih zvijezda u Nikšiću

5353671_ilustracija_ls
URA
  • Autor onogost.me
  • 29.09.2021. u 10:40

Nikšićki odbor Građanskog pokreta URA danas je uputio Upravi prihoda i carina, kao i Upravi za inspekcijske poslove, zahtjev da putem instance slobodnog pristupa informacijama dostave odgovore na pitanja vezano za nastup estradne zvijezde Svetlane Cece Ražnatović u toj opštini prije petnestak dana.

“Tražili smo od tih državnih uprava odgovor na pitanje da li imaju informaciju da li je estradna ličnost platila porez na 35 hiljada eura vrijedan ugovor o nastupu, kao i da li imaju saznanja da li je vlasnik objekta platio porez na približno 50 hiljada eura od prodaje karata. Takođe, tražili smo od njih i da nam kažu da li imaju informaciju da se u objektu “Exluziv” ne kucaju fiskalni računi i da li znaju da se u pomenutom objektu uskoro planira još jedna svirka, estradne poznate ličnosti”, precizirali su iz nikšićke URE u dopisu koji potpisuje član tog opštinskog odbora URE Mirko Pavićević.

 

Kako su objasnili, 9. septembra ove godine u Nikšiću estradna zvijezda Svetlana Ceca Ražnatović imala je koncert, a postoje osnovane sumnje da nije uplatila jedan cent poreza na ugovor.

Iz tog odbora URE smatraju da se, u ovim vremenima krize izazvane pandemijom virusa COVID-19, ne smiju dozvoljavati skupovi uz nepoštovanje mjera i propisa.

“Smatramo da selektivna pravda ne smije da ima utemeljenje u novoj izvršnoj vlasti Crne Gore, te da zakon mora biti isti za sve. Shodno svemu navedenom, pomenute uprave pozivamo da nam dostave podatke i da izvrše izviđaj, i utvrde da li su naši navodi tačni, a ako jesu, da odmah izvrše sankcije za pomenute prekršaje”, zaključuju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci