Autor: onogost.me
Foto: Demokrate
11:39
29.5.2020.

Vuković: "Paket pomoći" podrazumijeva sve samo ne bilo kakvu pomoć

Uvođenje fiktivnih mjera za pomoć privredi, i to kada je krizni period debelo iza nas, oličenje je licemjerstva i politikanstva DPS vlasti u Nikšiću, ističe se u saopštenju potpredsjednika OO Demokrata Nikšić, Nemanja Vuković.


On dodaje da su u predstavi za mazanje očiju javnosti i privrednicima, odbornici DPS-a u SO Nikšić izglasali “paket pomoći” koji podrazumijeva sve, samo ne bilo kakvu pomoć.

“Sve mjere Opštine Nikšić svele su se na puko odlaganje obaveza, a izostale su subvencije ili ukidanja obaveze plaćanja, što su vidovi suštinske pomoći, pa stoga ni ne čudi što je odbijen sveobuhvatan paket mjera koji smo predložili. Shodno navedenom, teret odgovornosti za propadanje privrede i gotovo 1.000 novih nezaposlenih u Nikšiću ide direktno na adresu DPS-a i Veselina Grbovića. O stvarnom stanju stvari u našem gradu najbolje svjedoči drama koja je u finansijskom sektoru “perjanice razvoja” nastala usled najave da će iz fonda za nerazvijene opštine isplata biti manja za tri miliona eura. To najbolje oslikava finansijsku gimnastiku i šminkanje stvarnosti od strane DPS vlasti u Nikšiću”, navodi se u saopštenju.

Vuković dodaje da budžetska rezerva koju Opština Nikšić ima kod banaka su depoziti po viđenju i Opština nema nikakav prihod niti ikakvu naknadu od njihovog držanja na bankovnim računima.

“Ta sredstva mogla su biti oročena, a ovako služe za donošenje profita privatnim bankama i lokalnoj vlasti za hvaljenje, umjesto da budu ulagana u povećanje kvaliteta života svih građana Nikšića. Dakle, radi se o sredstvima koja su stečena nauštrb svih građana i nikšićke privrede, i neutrošena nauštrb kapitalnih investicija, nauštrb opreme javnih preduzeća i nauštrb standarda zaposlenih u lokalnoj upravi i javnim ustanovama, a koja se i dan danas nalaze deponovana na računima banaka. Krajnje je nepošteno da sredstva građana Nikšića, koji grcaju u problemima, isključivo služe za likvidnost Prve i drugih banaka, i čekaju na upotrebu za predizbornu promociju vlasti, umjesto da se stimulativno vrate privredi i građanima”, naglašava Vuković.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:55
  15.7.2020.

  Studenti Univerziteta Crne Gore nikad nijesu uživali posebnu naklonost ministara prosvjete, koji su se uvijek trudili da ugode potrebama Đukanovićeve Donje Gorice i ostalih obrazovnih projekata DPS-a, saopštili su danas iz Foruma mladih URA Nikšić.

 • 08:32
  15.7.2020.

  Vlada Crne Gore aplicirala je za sredstva iz Fonda solidarsnosti EU i ukoliko aplikacija bude prihvaćena, moći će da računa na 425.000 bespovratne pomoći od Evropske komisije.

 • 13:45
  14.7.2020.

  Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) saopštila je da je jasno da Vlada Crne Gore nije istinski posvećena dijalogu o spornim odredbama Zakona o slobodi vjeroispovijesti, uz poruku da će nastojati da do 30. avgusta, kada će biti održani izbori, ne odgovaraju na "besprizorne napade i komentare koji imaju za cilj da uključe Crkvu u političku kampanju".

 • 09:36
  14.7.2020.

  Premijer Duško Marković čestitao je građanima Crne Gore i dijaspori 13. jul - Dan državnosti.