Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Završen predizborni skup DF-a, lideri poručili da će biti nosioci nove Vlade

svi_yajedno
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 05.09.2016. u 18:02

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić rekao je da DF ima plan za sve. 

Lider te partije obratio se pristalicama na kraju predizborne konvencije.

Andrija Mandić - Ujedinili smo zemlju, sabrali sve snage, okupili dobre ljude i odlučili da pobijedimo. Nemamo vremena za još jedan dan, nestrpljivo čekamo da obuzdamo kriminal. Oslobodićemo imovinu oduzetu narodu, uradićemo sve za bolju budućnost naših porodica. Mi ili oni, to moramo da uradimo za sve časne ljude.

Skup se završio skandiranjem okupljenih ''Pobjeda, pobjeda''.

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, rekao je da je večeras počelo ono što je, kako je rekao, čekano 27 godina.

Nebojša Medojević - Počinje naša budućnost. Želim da se zahvalim polovini našeg stanovništva koji trpe ovu vladavinu. Zahvaljujem ženana Crne Gore, koje su očuvale porodice u ovakvom vremenu. Mi jedini imamo plan. Vaša plata će biti zamijenjena platom od najmanje 350 eura. Mi uvodimo državu blagostanja, garantujemo radna mjesta. DF nudi da se dobro živi od rada. Ajmo svi da 16. oktobra vratimo osmjeh na lica naših žena! Ova kiša je pokazatelj da DF moze da izdrži sve. Mi ili on, poručio je Medojević večeras.

Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP), takođe, jednog od konstituenata ove koalicije rekao je da će Crna Gora 17. oktobra biti uređena država.

Milan Knežević - Ovo je kiša sa berićetom i šaje poruku od Boga ispred ovog doma - Gotov je. Crna Gora će 17. oktobra biti uređena država i svi odgovorni za propadanje Crne Gore biće privedeni poznaniju prava, naznačio je lider DNP-a.

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Strahinja Bulajić kazao je da je Nikšić postao sinonim privredne propasti.

Strahinja Bulajić - Vidjećemo pogubne posljedice DPS-a. Ovaj grad koji je bio simbol prosperiteta i uzdanica, lagano umire. Sve što su pogledali, sve su uništili, Đukanović i njegovi podanici. Nikšić je prepun simbola uništavajuće vladavine. Dom revolucije je simbol vječitih obećanja. Od onih koji su ostali u Željezari, njih 100 ili 200 svakog dana čekaju kad će ostati bez posla. DF ima plan i mi tvrdimo da Željezara, Rudnici boksita i drugi imaju priliku za budućnost. Crna Gora nema više vremena i ne može da čeka, 16. oktobra pravilnim izborom pokazaćemo: Mi ili oni, poručio je Bulajić.

Branko Radulović, potpredsjednik Pokreta za promjene, kazao je sa govornice da nema predaje jer, kako je rekao, Crna Gora je gladna.

Branko Radulović - Pola Crne Gire gladuje. Prema Unicefu svako deseto dijete je gladno. Zato tražim veliki aplauz za Božidara Nikčevića, koji ima 15 godina, nadniči i hrani porodicu. To je naš junak. Neće nama NATO riješiti ništa, samo će nas još više podijeliti, to je još jedna Milova obmana. Ispred ove svetinje noćas kreće litija slobode, kazao je na kraju gubeći glas.

Na bini se pojavio jedan od lidera DF-a, funkcioner Demokratske narodne partije (DNP), Predrag Bulatović.

Predrag Bulatović - Večeras počinje promotivna politička aktivnost nove vlade koju će voditi DF, nakon izbora. Ovaj režim je uništio Crnu Goru, opljačkao fabrike i osiromašio građane. Naša različitost je naša snaga, sa jasnim ciljem - da pobijedimo režim Mila Đukanovića. Pozivamo sve istinske opozicione snage, a ima i lažnih koje sjede u Vladi. Mi jedini nijesmo pravili trule kompromise, zato ih pozivam pod naš krov, da smijenimo vlast. Crna Gora više nema vremena da čeka.

Prvi se okupljenima obratio predsjednik Radničke partije Janko Vučinić.

Janko Vučinić - Ovdje je bilo 20.000 radnika dok nije došla kriminalna vlast Mila Đukanovića. Dozvolili smo da naša djeca rade kao nadničari, kod kriminalaca.

Nema više Metalca, ni Željezare, ni Rudnika boksita. Vratićemo Željezaru i tamo će da rade ljudi za svoje porodice, ne za DPS. Demokratski front kaže da je posao osnovni preduslov života i zato je na nama odluka 16. oktobra: Mi ili oni, rekao je lider Radničke partije.

Demokratski front krenuo je večeras u izbornu kampanju, a zbog obilnih padavina posjeta je slabija od očekivane. Nešto prije 20h na Trgu Šaka Petrovića počela je izborna konvencija.

Kako je ranije najavljeno, DF je iz Nikšića kreće u izbornu kampanju uoči parlamentarnih izbora koji su zakazani za 16. oktobar.

Skup prati nekoliko stotina ljudi. Jaka kiša pada u Nikšiću od poslijepodnevnih časova.

Očekuje se obraćanje lidera ove koalicije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci