Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora bez dva lidera, Prosinečki: Rezultat je uvijek bitan, želimo da se pokažemo

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 31.05.2024. u 20:35
Crnogorski fudbaleri okupili su se u Podgorici i odradili prvi trening u sklopu priprema za dva prijateljska meča - gostovanje gigantu evropskog fudbala - Belgiji i duel sa Gruzijom pod Goricom.

Prvi okršaj je sa Belgijom u Briselu (srijeda 20.30), četiri dana kasnije Robert Prosinečki debitovaće pred domaćom publikom u meču sa Gruzijom (nedelja 20.45).

“Junski termin je uvijek bio nezgodan za sve jer dolazi poslije teških klupskih sezona, naši igrači su odigrali mnogo utakmica. Čekaju nas dvije vrlo zanimljive utakmice, pogotovo sa Belgijom koja je među favoritima na Evropskom prvenstvu, gdje će njihova aktuelna generacija imati posljednju šansu da uradi nešto veliko. Predvođeni su Kevinom de Brujneom, koji nakon Evropskog prvenstva vjerovatno više neće igrati za reprezentaciju. Gruzija je takođe učesnik EP, nakon što je u baražu eliminisala Grčku na penale i napravila veliki uspjeh. Imaćemo odlične provjere“, kazao je selektor Robert Prosinečki u razgovoru sa novinarima.

Plan igre je jasan, kazao je Prosinečki, želi da Crna Gora ima loptu.

„Neću puno mijenjati u odnosu na mečeve u Antaliji. Neki igrači koji do sada nisu dobili šansu će biti tu, ali manje-više ćemo igrati u istom sistemu i probaćemo da se nametnemo, pa čak i protiv Belgije, mada to neće biti lako. Želim Da odigramo muški, da se pokažemo - to je jako bitno”, kazao je Prosinečki.

Važna je igra, ali i rezultat, istakao je selektor.

„Rezultat je uvijek važan, pogotovo za atmosferu, ali sada nije najbitniji. Želimo da odradimo i ova dva meča i da čekamo septembar kada počinju zvanične utakmice. Sada nemamo šta da izgubimo, konkretno protiv Belgije, ali sam siguran da ćemo odigrati dobru utakmicu”.

Kao i u većini ciklusa, povrede prave probleme, ovoga puta neće biti dva važna igrača u našoj selekciji - Stefana Savića i Adama Marušića, a nedostajaće i Risto Radunović kao i Marko Tući.

 

„Savić neće biti sa nama zbog privatnih obaveza. Čuo sam se sa njim i oslobodili smo ga u ovom terminu. Na pripreme neće doći ni Marušić zbog problema sa preponom, dok je Tući slomio prst... Hendikep jeste, ali da su u pitanju kvalifikacione utakmice vjerovatno bi bio veći. Ovo je prilika da šansu dobiju i da se pokažu neki novi igrači”, poručio je Prosinečki.

Na spisku su ponovo Vukan Savićević i Nebojša Kosović.

„Pratio sam sve, to mi je posao kao selektora. Savićević opet igra i daje golove, bio je dominantan u Vojvodini, a Kosovića nije bilo dugo zbog povreda - sada nema problema i mislim da će nam pomoći”.

Stevan Jovetić dolazi na okupljanje poslije uspjeha sa Olimpijakosom - s kojim je u srijedu osvojio Ligu konferencije.

„Olimpijakos nije do sada osvojio evropski trofej, to puno znači i Jovetiću i klubu. Dao je doprinos u finalu, imao šansu i veoma je bitno da je u formi i da igra”, zaključio je Prosinečki.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Naša U-18 vaterpolo selekcija otputovala je sinoć u Argentinu, gdje će od 2. do 8. jula učestvovati na Svjetskom prvenstvu čiji je domaćin Buenos Ajres.
    Crna Gora treba pod hitno da otkloni nedostatke u pravnom okviru koji reguliše finansiranje političkih kampanja, partija i njihovih subjekata, a na osnovu posvećenosti koju je izrazila Vlada uz međustranačku podršku Parlamenta.