Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora ne može da igra pod Goricom, Vels stiže u Nikšić?

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 26.08.2024. u 22:17
Fudbalska reprezentacija Crne Gore neće 9. septembra protiv Velsa, u meču 2. kola Lige nacija, moći da igra na stadionu pod Goricom, koji je zbog katastrofalnog stanja terena pod suspenzijom već skoro mjesec dana dana i koja nije skinuta ni nakon posljednje Uefine inspekcije.

I delegacija Fudbalskog saveza Velsa, tokom nedavne posjete Podgorici, je izrazila negodovanje stanjem travnjaka na našem najvećem stadionu,

“Pobjeda” piše da je odluka Uefe definitivna, a još se čeka zvanična potvrda, kao i dozvola Evropske kuće fudbala da A reprezentacija zaigra na stadionu kraj Bistrice u Nikšiću.

Tako bi crnogorska reprezentacija, po prvi put od osamostaljenja, igrala domaći meč van Podgorice i njenog Gradskog stadiona.

Gradski stadion u Nikšiću nedavno je bio domaćin mečeva Mornara i Dečić Admiralbeta u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, nakon suspenzije stadiona u Podgorici.

Tek otvorena, novoizgrađena zapadna tribina u Nikšiću, nije još opremljena do kraja, alli bi stvari mogle da se poprave do 9. septembra, do kada je potrebno ispuniti i brojne druge, prije svega bezbjedonosne segmente.

Takođe, Opština Nikšić, u čijem je vlasništvu Gradski stadion, treba da u saradnji sa Fudbalskim savezom, sprovede određene radove na Istočnoj tribini, kako bi ona bila u funckiji.

Dolazak u Crnu Goru je najavilo i nekoliko stotina navijača Velsa.

Tako bi četa Robetra Prosinečkog, samo tri dana nakon gostovanja u Islandu, u novom ambijentu igrala važan meč u takmičenju koje je dio kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Crna Gora u oktobru gostuje Turskoj i Velsu, a na stadion pod Goricom, ako se stanje sa terenom popravi, mogla bi da se vrati u novembru, kada dočekuje Island i Tursku.

Prilikom nedavne Uefine posjete, direktor stadiona FK Arsenal-London Racce Waston i osnivač firme „Raw stadia“ kazao je da je iznenađen da se po parametrima stadion Sutjeske može upoređivati sa najboljim terenima u Evropi.

Od oronule Gorice do savršenstva kraj Bistrice: UEFA hvali stadion FK Sutjeska

Izvor: Vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – animirani, avantura “Izumitelj”, triler “Ne govori zlo”, drama “Sva lica dobrote” i drama, biografski “Girl you know it’s true”.