Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora spremna za Grčku

VSCG
  • Autor onogost.me
  • 25.07.2023. u 08:10
Vaterpolisti Crne Gore igraju u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu sa selekcijom Grčke.

"Nakon herojske pobjede od prije dva dana u kojem je pao evropski prvak, ekipa Hrvatske, momke Vladimira Gojkovića čeka novi zadatak a to je pobjeda nad neugodnim "Helenima".

Grča nam je "dužnik" sa zadnja dva velika prvenstva.

Prošle godine na Evropskom prvensu u Splitu Grčka je slavila u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta 14:12, dok su 2021. godine na Olimpijskim igrama u Tokiju u četvrtfinalu bili ubjedljivi sa 10:4 (kasnije stigli do finala gdje ih je zaustavila ekipa Srbije).

Dobra okolnost po naš tim je odsustvo vaterpoliste Novog Beograda Angelosa Vlahopulosa, ali i oprez na mlade igrače, budući da su odradili podmlađivanje rostera reprezentacije.

Nosioci igre su mladi centri Konstadinos Kakaris koji igra u Pro Reku, kao i Dimitrios Nikolaidis koji će od naredne sezone igrati za Olimpijakos.

"Grčka je jaka selekcija sa dobrim šuterima, sa dobrom odbranom, međutim ovaj turnir ne igraju na nivou na kojem smo navikli da ih gledamo. Možda zbog toga što im nedostaje kapiten Angelos Vlahopulos koji im je organizator u napadu i u zonskoj odbrani, koji sve postavlja gdje teba da bude. Mislim da je to veliki hendiep za njih, ali da su i dalje vrlo respektabilna selekcija. Mislim da smo u ovom trenutku na sličnom nivou, tako da sjutra imamo pravo da se nadamo prolazu i tražićemo šansu protiv njih", rekao je naš reprezentativac Miroslav Perković u najavi duela.

Sa druge strane, Aljoša Mačić, apostrofira kavalitet koji Grci posjeduju na centarskoj poziciji, ali da se dobro poznaju.

"Sigurno da imaju jedan od najboljih centarskih tandema u vaterpolu. Znamo se još iz juniorskih dana. Igrali smo na juniorskom Evropskom prvenstvu do 19 godina. Sigurno je da je Kakaris jedan od najboljih centara. Igra u Pro Reku i to dovoljno govori o njemu", ističe Mačić i dodaje.

"Potrudićemo se da presingom opteretimo masivne centre Grčke i napadnemo ih, jer je to njihva najslabija karika".

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Takmičarka Plesnog kluba "Royal" iz Nikšića, Sofija Burić, osvojila je prvo mjesto u kategoriji hip- hop solo do 12 godina na Evropskom prvenstvu u toj plesnoj kategoriji.
    Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu "Akropolis kupa". Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.