Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Crveni” nemoćni protiv prvaka svijeta

KSCG
  • Autor onogost.me
  • 22.02.2024. u 21:56
Košarkaši Crne Gore poraženi su na početku kvalifikacija za Eurobasket u Ludvinzburgu od Njemačke 85:61.

Ekipa Boška Radovića odigrala je prilično loš meč, posebno na otvaranju kada skoro šest minuta nismu uspjeli ni jedan poen da postignemo. 

Njemci otvaraju sa 16:0 i tako nagovještavaju pravac kojim će meč da ide. Nevjerovatne trojke, ali i realizacija generalno aktuelnog svjetskog prvaka, koji je u prvom poluvremenu skoro sve što je uputio ka našem košu pogodio. Trojke nakon prvih 20 minuta su bile 9/16, dok su za dva poena bili na 8/12.

Naše momke je rezultatski koliko toliko držao uvijek borbeni Nemanja Radović, koji je uz to, žargonski rečeno “dobio dobre batine” u reketu domaćih, ali sudijski kriterijum je jednostavno bio takav u tim trenucima meča.

Problem je bila i sama organizacija napada, čemu svjedoče svega 4 asistencije “crvenih” nakon 20 minuta.

U trećoj dionici “pojavio” se Kendrik Peri.

Plej Unikahe je pogodio dvije trojke, par puta na ulazu, a sa druge strane domaće je u tom trenutku konačno stao šut. Taj period smo dobili 11:20 i spustili zaostatak koji je do tada “koketirao” na oko +15 na svega osam poena, da bi u 32. minutu zaostatak iznosio svega šest poena.

Imali smo tada momentum, ali nažalost nije dugo potrajao, jer su Njemci se brzo “trgnuli” i novom serijom trojki, ali i preko večeras fenomenalnog Oskara da Silve došli ponovo na dvocifrenu prednost, prvo, a onda je ona rasla sve do na kraju će se ispostaviti 24 poena razlike.

Košarkaš Barselone je bio nerješiva enigma za naše centre, pogađao je nakon pik en rola, iz drugog plana nakon ofanzivnog skoka, sa poludistance. Jednostavno nismo imali rješenje za njega.

Da Silva je na kraju završio sa 19 poena (9/13 iz igre), sedam skokova i četiri asistencije, Delev i Olinde su dali po 13.

U našem timu Peri je meč završio sa 16 poena (5/12 iz igre), Nemanja Radović je dao 13, Mihailović na kraju deset poena.

Tokom cijelog meča naš tim je napravio svega pet asistencija, igra koja je počivala ili na borbi centara u reketu da se izbore za neku izglednu priliku, ili za izolaciju spoljnih igrača koji su mahom probali iz prodora da poentiraju.

Moraće to dosta bolje već u nedjelju kada u Podgoricu dolazi Švedska koja je večeras slavila protiv Bugarske 84:70.

Taj meč je na programu od 19 časova u nedjelju 25. februara.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Košarkaši Sutjeska večeras u posljednjem kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuju Danilovgrad.
    Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić.
    Elektroprivreda iz Nikšića ostvarila je pobjedu drugog takmičarskog dana ligaških takmičenja Šahovskog saveza u Herceg Novom.