Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Čudesne “lavice” osvojile evropsku bronzu

RSCG
  • Autor onogost.me
  • 20.11.2022. u 19:48
Deset godina nakon nezaboravnih trenutaka na Olimpijskim igrama u Londonu (srebro) i Evropskom šampionatu u Beogradu (zlato), ženska rukometna reprezentacija Crne Gore osvojila je novo odličje na velikim takmičenjima.

“Lavice” su večeras u Ljubljani, u izuzetnom ambijentu koji su kreirali naši navijači, poslije produžetaka savladale selekciju Francuske 27:25!

Izabranice Bojane Popović ispunile su obećano uoči večerašnje utakmice – dale su posljednji atom snage, ostavile srce na terenu i na najljepši mogući način, potpuno zasluženo, krunisale nastup na ovogodšnjem kontinentalnom prvenstvu.

Iako oslabljene neigranjem Milene Raičević (povreda), “crvene” su prikazale vrhunsku partiju, naročito u odbrani, kontrolišući igru i rezultat od sredine prvog poluvremena.

Ni post od deset minuta bez postignutog gola u finišu meča i serija Francuske nisu slomile borbeni duh čudesnih “lavica”.

Moglo je biti sve gotovo i u regularnom toku, ali se rival nekako izvukao i golom Zadi sa sedam metara u posljednjoj sekundi izborio produžetke.

U dodatnih deset minuta naše se igrale bez isključene Itane Grbić, međutim ni to na kraju nije bio problem. Odlično je zamijenila Matea Pletikosić i Francuskinje su jednostavno morale da polože oružje.

Za igračicu utakmice proglašena je Marta Batinović, ali sve rukometašice zaslužuju čestitke.

Izvor: CdM

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.
    U sali “Zahumlja” u 18 časova biće predstavljeno kritičko izdanje „Šćepan Mali“, Petra II Petrovića Njegoša. Priređivač izdanja je prof. dr Radmilo Marojević.