Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Fakultet za sport prvak u košarci

Studentska liga
  • Autor onogost.me
  • 01.06.2023. u 14:17
Šampioni ovogodišnje Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci su studenti Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, to je epilog sinoć odigranog finala u kojem su savladali kolege sa Građevinskog fakulteta rezultatom 72:63.

Uuzbudljivom finalu pred punim tribinama Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra viđena je lijepa košarkaška predstava.

Tokom čitavog susreta ekipe su se smenjivale u vođstvu, igrali disciplinovano u odbrani, sa odličnim taktičkim zamislima oba trenera.

Na poluvrijeme se otišlo sa šest poena u korist Građevinskog fakulteta za koji je briljirao Luka Rakočević, koji je susret završio sa 32 postignuta poena. Međutim, u nastavku susreta zaigrao je Fakultet za sport agresivnije, preokrenuo rezultat u svoju korist a prednost je pravio visoki centar Nikola Bulatović, susret završio sa 24 postignuta poena, za kojeg studenti Građevinskog fakulteta nijesu imali rješenje.

U posljednji minut meča studenti iz Nikšića ušli su sa prednošću od četiri poena, a tačku na ovaj susret, pola minuta prije kraja meča, stavio je Balša Bošković, trojkom, za nedostižnu prednost od sedam poena i titulu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Prethodno, u meču za treće mjesto ekipa Ekonomskog fakulteta savladala je Prirodno-matematički fakultet rezultatom 51:47.

Na kraju su najboljima uručena priznanja. Glasovima kapitena, za najboljeg igrača lige proglašen je Lazar Bailović sa Pravnog fakulteta a najbolji strijelac lige je Luka Rakočević iz ekipe Građevinskog fakulteta.

Medalje i pobjednički pehar šampionu Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci uručio je Zoran Jojić, Direktor direktorata za sport u Ministarstvu sporta.

Izvor: unisport.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci