Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FK Sutjeska: Klub nije ostvario cilj, ali nije pred katastrofom

FK Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 07.06.2024. u 14:07
Upravni odbor Fudbalskog kluba Sutjeska saopštio je da klub ove sezone nije ostvario cilj, ali i da nije pred, kako su naveli, bilo kakvom katastrofom.

To su naveli iz nikšićkog prvoligaša u reagovanju na saopštenje predsjednika Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Nikšiću Borisa Muratovića, koji je iznio optužbe na račun stanja u klubu.

Muratović: Vlast u Nikšiću neznanjem i neradom uništava FK Sutjeska

''Ove sezone Sutjeska nije ostvarila cilj, ali nije pred bilo kakvom katastrofom. Sutjeska ni 2016. nije izborila Evropu, 2011. godine igrala je baraž za ispadanje iz lige. Tada su dogovorili za stolom da je Čelik pusti da se ne bi desio prelazak u drugu ligu. Tih godina se dugovalo i po 13 plata'', navodi se u saopštenju i napominje da je prije njihovog dolaska u klub takođe jedva izborena evropska scena.

U odgovoru ističu da im ''fotelje nijesu bitne, a da to najbolje pokazuje način na koji vode klub''.

''Gospodine Muratoviću, nama fotelje nisu bitne. To smo mi pokazali, jer klub vodimo tako što prihodujemo nula eura. Ne poklanjaju nam se hoteli za milion koji koštaju 16 miliona. Za tri godine nismo primili niti jedan euro, a nismo malo donijeli klubu. Nismo primili niti jednu premiju koju su do našeg dolaska primali zaposleni kluba, koje smo zatekli, bez bilo kakve osnove, a što nije postojalo u fudbalskoj praksi niti jednog kluba. To smo ukinuli. Nismo koristili putne troškove do Podgorice od 100 eura, kao što se radilo prije našeg dolaska’’, navodi se u saopštenju Upravnog odbora.

Kako su naznačili, sadašnji Upravni odbor tri godine vodi klub sa budžetom, koji su dobili od Opštine Nikšić.

''Snalazimo se transferima i uz pomoć sponzora, jer ne želimo da opterećujemo Opštinu i poreske obveznike većim budžetiranjem kluba. Pritom, naravno da imamo podršku predsjednika Opštine i Skupštine, kao i resornog Sekretarijata koji su spremni da pomognu i koji već pomažu da niko ne osjeti finansijski nedostatak i da krenemo u novu sezonu sa istim ciljevima koji su bili i prošle i pretprošle godine’’, stoji dalje u reagovanju.

Upravni odbor kluba podsjetio je na rezultate koji su postignuti u prethodnom periodu, i istakao da je tokom njihovog mandata klub prodao devet igrača.

''Od kada je ova uprava na čelu Sutjeske a to je tri godine, osvojena je jedna šampionska titula i to ubedljivo, sljedeće sezone imali smo isti broj bodova kao i Budućnost koja je osvojila titulu i te godine osvojili Kup, i ove treće godine sjajnom serijom pobjeda pet kola prije kraja bili čak u igri za titulu, pored klubova koji dva puta imaju veći budžet od našeg. Nekim našim lošim partijama, ali i veoma nesportskim odlukama kako na terenu tako i van terena, zauzeli smo potom četvrto mjesto. Za tri godine prodali smo devet igrača, a prije nas za 16 godina jedan igrač je prodat. Toliko o transferima’’, kazali su iz FK Sutjeska.

Oni su uporedili postignute sportske rezultate tokom mandata trenutnog Upravnog odbora i ranijeg perioda.

''Za tri godine sa budžetom opštine od 400.000 eura osvojili smo titulu i Kup, a kada su vaši partijski prijatelji upravljali Sutjeskom tokom 16 godina osvojili ste četiri titule i jedan Kup sa budžetom koji je uvijek bio na ovom nivou, a cijene u fudbalskim krugovima neuporedivo niže. Imali ste vrlo često i veće budžete kao 2016. godine kada niste izborili evropsko takmičenje sa 600.000 hiljada eura, pa 2011. godine sa budžetom od 700.000 hiljada eura, a to je trostruko veći budžet od našeg danas'', stoji u reagovanju.

Kako su naglasili iz Upravnog odbora, nije im cilj da se bave ''uništenjima Demokratske partije socijalsita''.

’’Gospodo iz DPS-a i gospodine Muratoviću, vi ste posljednja osoba u ovom gradu koja može da priča o uništenju. Partija kojoj vi pripadate i ljudi koje i danas podržavate uspjeli su da unište jednu državu, a ne klub. Mi se ovdje nećemo baviti vašim i uništavanjem vaših kolega. Ima ko hoće'', zaključuje se u reagovanju Upravnog odbora FK Sujeska.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu "Akropolis kupa". Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.