Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

FSCG: Dopunjene smjernice za organizaciju mečeva

logoc
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.11.2020. u 17:23

Komisija za takmičenje sačinila je, shodno novim mjerama za borbu protiv pandemije COVID-19 usvojenim od strane Nacionalnog koordinacionog tijela, dopunu Smjernica za organizaciju utakmica u okviru takmičenja kojima rukovodi FSCG.

 

Na svim utakmicama Telekom 1. CFL, Amplitudo 2. CFL, Kupa Crne Gore, Omladinske i Kadetske lige, ŽFL i Futsal lige obavezno je nošenje zaštitnih maski i rukavica od početka do završetka utakmice za sva lica priustna na stadionu.

Igrači su dužni da nose zaštitne maske za lice i rukavice dok se nalaze u svlačionicama prije početka, na poluvremenu i nakon završetka. Igrači koji nastupaju (koji su na terenu) nisu obavezni da nose zaštitne maske za lice, kao ni igrači koji kao rezerve nastupe na utakmici (koji uđu u igru). Od obaveze nošenja zaštitne maske za lice izuzeti su šefovi stručnog štaba, dok su ostala službena lica obavezna da tokom boravka na stadionu nose zaštitne maske za lice i rukavice.

Glavni sudija utakmice i njegovi pomoćnici obavezni su da nose zaštitne maske za lice i rukavice u zatvorenom prostoru prije početka, na poluvremenu i nakon završetka utakmice, dok je četvrti sudija obavezan da nosi zaštitnu masku za lice i tokom trajanja utakmice.

Delegat utakmice je u obavezi da nosi masku tokom trajanja utakmice, kao i tokom boravka u službenim prostorijama prije početka, tokom poluvremena i nakon završetka utakmice.

Svi gledaoci, kojima je Smjernicama za organizaciju utakmice dozvoljen ulaz na stadion, obavezni su da nose zaštitnu masku za lice tokom cijelog boravka na stadionu.

Klubovi moraju osigurati da sakupljači lopti nose zaštitne maske za lice od dolaska na stadion, tokom trajanja utakmice pa sve do izlaska sa stadiona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.