Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:47
13.8.2020.

Izrađen dodatak smjernica za organizaciju utakmica

Medicinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore i Institut za javno zdravlje sačinili su dodatak Smjernicama za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19.


Dodatne mjere i preporuke detaljno objašnjavaju medicinski protokol kojeg klubovi moraju da se pridržavaju tokom trenažnog procesa i organizacije utakmica svih takmičenja kojima rukovodi FSCG.

"Prilikom izrade mjera i prepopruka, akcenat je stavljen na prevenciju inficiranja novim korona virusom, odnosno svakodnevnom epidemiološkom praćenju igrača, trenera i klupskog osoblja. Cilj protokola je da rizik od inficiranja bude sveden na najmanji mogući nivo koji će obezbjediti bezbjednost svih učesnika u takmičenju, čime bi se omogućili uslovi za nesmetano odigravanje utakmica Telekom 1. CFL, Druge lige Crne Gore, kao i Omladinske i Kadetske lige Crne Gore", navode iz FSCG.

Protokol predviđen u dodatku Smjernicama predviđa čitav niz mjera koje podrazumijevaju kontinuirani zdravstveni nadzor učesnika takmičenja od strane medicinskih timova, uz redovno praćenje tjelesne temperatre i ljekarski pregled, kao i pravovremeno postupanje i razmjenu informacija između klubova, Saveza i zdravstvenog sistema.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 11:14
  22.9.2020.

  Fudbaleri Sutjeske pobjedama protiv Iskre i Jezera najavili su izlaz iz krize, pa se očekivalo da bi pobjedom protiv Zete definitivno pokazali da su u sve boljoj formi i da mogu da se uključe u borbu za gornji dio. Umjesto treće vezane pobjede, kako bi napravili iskorak, Nikšićani su poraženi od Zete kraj Bistrice, a taj poraz, najblaže rečeno, za bivše prvake Crne Gore je korak unazad.

 • 07:53
  22.9.2020.

  Na zapadnoj tribini stadiona FK Sutjeska u toku su unutrašnji radovi i postavljanje krovne konstrukcije.

 • 15:16
  21.9.2020.

  Fudbalski savez Crne Gore je u razvoj fudbalske infrastrukture, za finansijsku pomoć i potporu sportskom opremom klubovima, prošle godine potrošio 6,25 miliona eura, navodi se u izvještaju finansijkog poslovanja koji je danas jednoglavno usvojen na Skupštini te asocijacije.

 • 07:56
  21.9.2020.

  Jedna ozbiljna šansa za 90 minuta igre ili 90 minuta ničega, kratak je opis blijedog Sutjeskinog izdanja u sinoćnjem susretu protiv Zete iz Golubovaca. I to na svom terenu.