Autor: onogost.me
Foto: FK Sutjeska
14:23
7.6.2019.

Jovović: Uspjesi su slađi, kada su iskušenja veća

Fudbaleri Sutjeske osvojili su drugu uzastopnu titulu. Prije početka priprema za narednu sezonu i kvalifikacije za Ligu šampiona, u subotu 8. juna će biti organizovana proslava na Trgu Slobode.


Za razliku od prethodne sezone kada su na superioran način stigli do titule, sa 22 boda više u odnosu na prvog pratioca, kada su oborili gotovo sve rekorde u crnogorskom fudbalu, Nikšićani su u minuloj sezoni imali uspona i padova, ali na kraju su pokazali da su najbolja ekipa u Crnoj Gori.

“Svaka sezona je teška, bez izuzetka, samo je na kraju mnogo lakše kada se napravi dobar rezultat. Po nepisanom pravilu što je sezona teža slavlje na njenom kraju je veće, a titula milija i slađa. Najveći teret su izneli igrači i stručni štab, još jednom im se zahvaljujem na odnosu, požrtvovanju i nivou profesionalizma koji su pokazali tokom čitave sezone i čestitam im od srca osvajanje trofeja”, naglasio je direktor Sutjeske Nikola Jovović i nastavio:

“Dobar rezultat, titule i trofeji su nešto što se ne obećava već ono za šta se bori, a dolazi kao kruna posvećenog rada i profesionalnog pristupa svih struktura kluba. Sutjeska je napravila sistem koji ne zavisi od pojedinaca. Svi akteri su u službi kluba i rezultata. Finansijska stabilnost za koju se pobrinula Opština Nikšić je čvrst temelj na kojem klub počiva. Veliku zahvalnost dugujemo čelnim ljudima grada koji su prepoznali Sutjesku kao perjanicu nikšićkog sporta, ukazali nam povjerenje i dali nam priliku da na najbolji način predstavljamo svoj klub, grad i državu. Ostaje žal zbog ispadanja u polufnalu Kupa jer smo imali priliku da ovu sezonu krunišemo sa dva trofeja i učinimo je nezaboravnom. Ipak osvajanje titule je zadovoljilo sve naše apetite što se domaćih takmičenja tiče, a dupla kruna neka ostane kao zadatak za neku od sezona pred nama.”

Nikoli Jovoviću nije bilo potrebno postavljati pitanja, odmah je nastavio sa analizom sezone koja je ostala iza nas.

“Neposredno nakon eliminacije iz Kupa svi smo doživjeli još jedan, mnogo veći šok, jer smo, ispostaviće se na kratko, ostali i bez Nikole Peca Rakojevića zbog zdravstvenih problema, tako da o ispadanju iz Kupa više niko nije razmišljao. Na sreću svih nas, Peco se brzo oporavio i lavovski, kako to samo on zna, samo deset dana nakon operacije vratio se na klupu i uspjeli smo da sezonu privedemo kraju i prvi prođemo kroz cilj. Sve što bih rekao o Pecovom odnosu prema Sutjesci i njegovom poslu bilo malo, duboki naklon".

Odmah po završetku sezone, čelnici kluba su ponudili, a Nikola Peco Rakojević bez razmišljanja stavio paraf na novi jednogodišnji ugovor. Sada slijedi stvaranje tima, ili ako više volite slaganje kockice u šampionski mozaik. Tu su i kvalifikacije za Ligu šampiona…..

“Čekaju nas nova iskušenja na evropskoj sceni kroz kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Učinićemo sve kako bi smo povećali šanse za prolazak u neku od narednih rundi. Nastojaćemo da zadržimo okosnicu tima i da se adekvatno pojačamo. Uz sve navedeno trebaće nam dosta sreće na žrijebu. Produžili smo saradnju sa Pecom i ostalim članovima stručnog štaba što nam daje dodatnu sigurnost i stabilnost. Ponosni smo na svoj grad, Nikšić ima nešto što ga čini drugačijim od svih gradova u Crnoj Gori, sportisti sa ovog prostora osim talenta i fizičkih predispozicija imaju pobjednički mentalitet i ratnički duh. Nikšić je uvijek bio i uvijek će biti jedan od najvećih rasadnika vrhunskih sportista ne samo u Crnoj Gori nego i mnogo šire”, naglasio je Nikola Jovović i dodao:

“Zapaženi rezultati se postižu i kad ima i kad nema uslova, to je potencijal kome se u narednom periodu svi moramo više posvetiti i iskoristiti ga u mnogo većem obimu za dobrobit sportista, klubova i cijele zajednice. Navijači tu energiju pokazuju i kanališu na svoj način njegujući kult kluba i kult reprezentacije, pružajući podršku i bodreći sportiste bez obzira na rezultat. Najbolji primjer za to su nikšićke Vojvode, koje su neizostavan i veoma bitan dio Sutjeske. U pitanju su navijači koji bodre svoj klub, ali i sve državne selekcije. Za njih nema bitnih ili manje bitnih utakmica, a najbolji primjer je meč rukometašica Crne Gore koje su u Nikšiću na krilima navijača izborile plasman na Svjetsko prvenstvo”.

Nikola Jovović je na kraju od srca čestitao svim ostalim klubovima iz Nikšića i pojedincima na sjajnim rezultatima koje su ostvarili u minuloj sezoni, poželio im mnogo uspjeha u narednom periodu i naglasio da su sportisti najbolji ambasadori grada i države Crne Gore.

 

izvor: Sport Klub

Ostale vijesti iz kategorije