Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
07:52
10.4.2020.

Naš sugrađanin pripremio plan treninga za "budnost" sudija

U skladu sa novonastalom situacijom, a poštujući preporuke nadležnih organa o ograničavanju kretanja, Sudijska komisija pripremila je set aktivnosti prilagođenih vremenu korona virusa, najavljeno je iz Fudbalskog saveza Crne Gore.


Naš sugrađanin i fitnes instruktor za sudije, Dragan Mijušković, u cilju sprovođenja ove aktivnosti je prilagodio plan treninga sudija uslovima sprovođenja u zatvorenom prostoru.

Iz Fudbalskog saveza su kazali da sudije i njihovi pomoćnici redovno dobijaju plan treninga, koji ih održavaju u nivou fizičke spreme iz kojeg bi brzo mogli da dostignu nivo dovoljan za praćenje takmičenja.

Sa druge strane, Sudijska komisija je pripremila online platformu pomoću koje je krenula edukacija na daljinu kada je u pitanju teoretska pripremljenost sudija.

Pomoću ove platforme svaki dan se postavljaju video materijali, a sudije, pomoćne sudije i kontrolori daju odgovore i komentare, dok instruktori FSCG na kraju postavljaju zaključak i preporuku za svaku zadatu situaciju.

“Cilj ovih mjera je da održavamo "budnost“ sudija kako bi u slučaju odluke nadležnih organa o nastavku šampionata bili spremni da odgovore obavezama”, istakli su iz FSCG.

Ostale vijesti iz kategorije