Autor: onogost.me
Foto: Milan Šapurić
23:10
14.7.2020.

Nikola Rakojević nije više trener Sutjeske

Nikola Rakojević i zvanično više nije trener Sutjeske.


To je potvrđeno na večerašnjoj sjednici Upravnog odbora FK Sutjeske, kojoj je prisustvovao i šef stručnog štaba Nikola Rakojević.

Članovi Upravnog odbora su se zahvalili Rakojeviću na, kako navode, izuzetnoj saradnji, krajnje profesionalnom odnosu i istorijskim rezultatima postignutim u proteklom periodu.

Do rastanka sa FK Sutjeska je došlo, jer je Rakojeviću istekao ugovor, a na sjednici je "zajednički konstatovano da će se za iduću takmičarsku sezonu tražiti novo rješenje na mjestu šefa stručnog štaba".

„Nepodijeljena je želja uprave kluba da gospodin Rakojević ostane i dalje u FK Sutjeska i da svojim nespornim stručnim znanjem, iskustvom i fudbalskim autoritetom, na odgovarajućoj poziciji u Klubu, nastavi da daje doprinos daljem razvoju i unaprijeđenju FK Sutjeska“, piše u saopštenju.

Takođe, na sjednici je, kako navode, analizirana prethodna takmičarska sezona. Konstatovano je da ostvareni rezultati ipak nijesu na nivou očekivanih, ali plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, osvojeno drugo mjesto u Telekom 1. CFL, plasman u polufinale Kupa CG i obezbijeđeno učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope su rezultati koji ne bi smjeli biti razlog za nezadovoljstvo.

Nikola Rakojević je sa uspjehom vodio Sutjesku sa kojom je 2017. osvojio Kup, a 2018. i 2019. godine šampionske titule.

Ostale vijesti iz kategorije