Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:11
18.12.2018.

Otvorene nove svlačionice kraj Bistrice: Uskoro početak izgradnje i zapadne tribine

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević kazao je danas prilikom otvaranja novih svlačionica da su one bile neophodne radi nekog budućeg perioda, jer se očekuje ubrzo da počnu radovi na izgradnji zapadne tribine, čijom će realizacijom Gradski stadion steći uslove za odigravanje značajnih međunarodnih utakmica, gdje će moći da igraju i A selekcije.


Savićević je kazao da će FSCG zajedno sa Vladom i Opštinom učestvovati u tom projektu i pomoći će da se taj projekat završi.

„Ovo nije prva donacija FSCG gradu Nikšiću, pomagali smo i Fudbalskom klubu Čelik, i na postavljanju sintetičke trave, promijenili smo i stolice, kao i kad je zid na stadionu usled nevremena pao, pomogli smo oko izgradnje reflektora, a mislim da je krucijalna i glavna stvar izgradnja zapadne tribine. Ja se nadam da će Opština sa direkcijom javnih radova i Vlada vrlo brzo uspjeti da izdefinišu te stvari i da raspišu prvo tender za rušenje, a kasnije i za izgradnju i kad to bide završeno Fudbalski savez će sa Opštinom i sa Vladom potpisati ugovor o ulaganju i nadamo se da ta izgradnja neće trajati dugo i da će ta tribina biti završena“, istakao je Savićević.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović je istakao zadovoljstvo nakon novog projekta u kojem je ponovo pomogao Fudbalski savez i da se nada da će ubrzo početi i izgradnja zapadne tribine.

„Danas smo otvorili prostorije koje su urađene za mlađe kategorije Fk Sutjeska uglavnom sredstvima Fudbalskog saveza Crne Gore. Vrijednost te investicije koju je Fudbalski savez našem klubu donirao je oko 100.000 eura. Opština je pomogla oko obezbjeđenja priključaka, komunalija i sređivanja prostora, terena  i mislim da smo dobili jedan dobar prostor koji može da se koristi i za starije kategorije fudbalera“, istakao je Grbović.  

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:01
  17.11.2019.

  Nije još prošlo ni godinu dana od kada se ugasio fudbalski klub sa kojim su se Nikšićani ponosili više od pola vijeka, a već sada drugi klub iz našeg grada, u kom rade bivši Čelikovci, obećava da može “zakoračiti” u drugoligaško društvo gdje su se “metalurzi“ takmičili prije „konačne predaje“.

 • 07:40
  11.11.2019.

  Sutjeska je juče na svom stadionu došla do veoma važne pobjede nakon koje je izbila na čelo tabele. “Plavi” su savladali ekipu Koma sa 2:0 u utakmici 15. kola Telekom Prve lige i sada imaju isti broj bodova kao i Iskra, odnosno dva više od Budućnosti koja ima utakmicu manje.

 • 15:02
  10.11.2019.

  Fudbaleri Sutjeske savladali su danas ekipu Koma rezultatom 2:0 u utakmici 15. kola Prve Telekom lige.

 • 07:47
  10.11.2019.

  U okviru 15. kola Prve Telekom crnogorske lige, fudbaleri Sutjeske će danas kraj Bistrice dočekati ekipu Koma.