Autor: onogost.me
Foto: FSCG
08:09
9.3.2020.

Počinje "Fudbal u školama"

Drugo izdanje projekta posvećenog popularizaciji fudbala među djecom uzrasta od sedam do 10 godina, "Fudbal u školama", počeće danas nadmetanjima u Podgorici i Nikšiću.


Ove godine takmičiće se čak 57 osnovnih škola gotovo svih gradova Crne Gore, što je značajan iskorak u odnosu na prethodno izdanje, kada ih je bilo 30, ali i dokaz da se radi o veoma uspješnoj akciji Fudbalskog saveza Crne Gore.

Takmičari će biti podijeljeni u dvije starosne kategorije, u jednoj će se nadmetati djeca iz drugog i trećeg razreda, a u drugoj djeca iz četvrtog i petog razreda. Utakmice će se održavati na terenima u Podgorici, Nikšiću, Baru, Petrovcu, Herceg Novom, Bijelom Polju i Beranama.

Poseban akcenat tokom realizacije projekta biće stavljen na zdrave stilove života, odnosno edukaciju učenika i roditelja po pitanju zadravih načina ishrane.

Iz Nikšića će se takmičiti devet osnovnih škola: "Mileva Lajović Lalatović", „Janko Mićunović“, „Luka Simonović“, „Ratko Žarić“, „Braća Ribar“, „Ivan Vušović“, „Milija Nikčević“, „Braća Labudović“ i "Radoje Čizmović“.

Ostale vijesti iz kategorije