Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstavljamo mladog fudbalskog stratega Vuka Drinčića: Važno je da trenera odlikuje jak karakter

12895430_10206606074774630_1848251038_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 31.03.2016. u 10:08

Sportske karijere uveliko zavise od rada trenera u mlađim selekcijama. Zbog toga se u razvijenim zemljama najviše pažnje poklanja upravo edukaciji i usavršavanju trenera jer je njihova odgovornost najveća. Potrebno je “stvoriti” igrača.

Za tu vrstu odgovornosti opredijelio se i mladi fudbalski trener iz Nikšića, Vuk Drinčić. Od januara ove godine, ovaj dvadesetčetvorogodišnjak,  je pomoćni trener kadetske i juniorske selekcije u FK Sutjeska u kojoj je kao igrač prošao omladinsku školu.

“Fudbal sam počeo da treniram sa sedam godina. Prošao sam omladinsku školu Sutjeske. Sa osamnaest godina sam otišao iz Nikšića, i karijeru nastavio u Srbiji. Završio sam Visoku sportsku školu za trenere i menadžere u Beogradu, smjer fudbalski trener. Od petnaestog januara ove godine sam u FK Sutjeska. Radim kao pomoćnik sa Draganom Mijanovićem koji vodi kadetsku selekciju i sa Slavišom Mirkovićem koji vodi pionirsku selekciju. Srećan sam što mi se ukazala prilika da sarađujem sa njima, jer je riječ o jako dobrim i kvalitetnim trenerima, od kojih može puno toga da se nauči”, objašnjava Vuk.

Nakon završenih studija, Vuk je dobio pirliku da svoje znanje, kao pomoćni trener, usavršava u klubu u kojem je igrao. Kaže da, kao i kada je on igrao, ima mnogo talentovane djece koja mogu napraviti i evropske karijere.

“Sutjeska je uvijek bila poznata po tome što je stvarala dobre igrače. Tako da i danas ima veliki broj talentovane djece. Naravno uz veliki rad i naporno treniranje, mislim da će u budućnosti  biti igrača koji će ostaviti dubok trag kako u crnogorskom, tako i u evropskom fudbalu”, nastavlja priču Vuk.

Prema njegovim riječima kada su u pitanju mlađe selekcije u nikšićkom prvoligašu organizacija je na zavidnom nivou.

“Što se tiče Sutjeske, organizacija je na zavidnom nivou. Imaju dobre uslove za treniranje, dobre trenere, tako da ne bih ništa mijenjao, sve je u najboljem redu”, ističe on i dodaje da je interesovanje mladih u Nikšić za treniranje fudbala veliko.

Pored znanja i stručnosti  za sticanje trenerskog  autoriteta, Vuk dodaje da jako važnu ulogu ima i krakter trenera. Takođe on naglašava da je za svakog mladog trenera edukacija najvažnija. 

“Sigurno da je potrebno znanje a i stručnost, ali smatram da je jako važno imati i karakter. Da bi imali autoritet, morate prvenstveno da cijenite sebe, kako bi vas i drugi cijenili i poštovali. Vrlo je važno za svakog mladog trenera da se edukuje, da prati promjene u svijetu fudbala, nove sisteme igre, nove strategije. Po mom mišljenju bilo bi dobro da se mladim trenerima omoguće odlasci u kampove širom Evrope, da bi bili u toku i pratili dešavanja u evropskim klubovima”, jasan je Vuk.

Mnogo savjeta i podrške u svojim trenerskim počecima Vuku daje i njegov stric, Zdravko Drinčić, proslavljeni nikšićki fudbaler.

“Zdravko je bio veliki igrač i profesionalac. Igrao je za evropske klubove kao što su Osasuna i Bohum. Trenutno živi u Beogradu, ali to nas ne sprečava da svakodnevno budemo u kontaktu. Svakako da mi mnogo znače njegovi savjeti i podrška, jer ga jako cijenim i poštujem”, kazao je on.

Za sada je zadovoljan kako se stvari odvijaju na početku trenerske karijere.

“Mlad sam, imam puno vremena i prostora za napredak. Tako da sam mnogo zadovoljan kako se stvari odvijaju za sada. Trenutno sam u Sutjesci, lijepo mi je i zadovoljan sam što sarađujem sa dobrim trenerima. Imam planove za daljim usavršavanjem, napredovanjem i polaganjem licenci”, zaključuje priču za portal Onogošt, Vuk Drinčić.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.