Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radović: Svi igrači su napredovali i došli do neke igre

miljan_radovic_2
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 31.05.2021. u 13:00

Osvojeno drugo mjesto u šampionatu i četvrtfinale Kupa Crne Gore učinak su fudbalera Sutjeske u prethodnoj sezoni. Na samom početku šampionata tim se mučio u igri, rezultati nijesu bili na zadovoljavajućem nivou, pa je u novembru uslijedila smjena na klupi vicešampiona.

Umjesto Dragana Radojičića novi šef struke postao je Miljan Radović, koji je donio novi, sada već prepoznatljiv stil igre u nikšićki klub. Bilo je vidljivo već od prvih utakmica i treninga da igrači ulaze u novi sistem, a rezultati su počeli polako i da dolaze. Dugo je Sutjeska pod novim trenerom bila neporažena, a na skoro svakom meču tražio se gol više. Pri samom kraju šampionata došla je i blaga rezultatska kriza, ali su drugo mjesto i plasman u Evropu izboreni. Trener “plavih” Miljan Radović zadovoljan je kako su igrači i kompletan klub reagovao na njegovo razumijevanje i fudbalsku filosofiju.

“Kada sam došao od mene je traženo da probam da uđemo u evropsko takmičenje i eventualno da budemo drugo mjesto. Sve sam podredio tom cilju, tako da smo iz utakmice u utakmicu bili strpljivi, rasli, a tu je bilo i dosta mladih igrača koji su napredovali. Generalno su svi napredovali i došli do neke igre, što mi je, pored tog rezultata, najmilije”, rekao je Radović za naš portal.

Posebno je istakao napredak mladih igrača, te učinak iskusnijih fudbalera, prije svega Boža Markovića, koji je na kraju bio i najbolji strijelac šampionata.

“Pojedini mladi igrači, prije svega Bojović, pa i Dubljević imali su problema sa povredama. Tu je i Dušan Vuković. Janjić i Pajović su od mlađih igrača najviše odigrali i imali najviše minuta. Naravno, na dobrom su putu, ali im govorim da moraju stalno da rade i napreduju. U dosta utakmica su opravdali očekivanja, ali to treba da bude još bolje, kao i svi mi. Drago mi je da smo dali dosta golova, a lijepa je stvar da je neko iz naše ekipe najbolji strijelac. To donekle pokazuje na kom putu smo bili, kako smo razmišljali o toj igri, šta smo htjeli, željeli i kakav stil igrali. To je Božu donekle odgovaralo i drago mi je zbog njega, Sutjeske, a i mene kao trenera”, jasan je Radović.

Zanimljivo, u prethodnoj sezoni Sutjeska nije uspjela niti jednom da trijumfuje protiv Budućnosti i Dečića.

“Dođu tako nekad neke ekipe od kojih izgubite, a to je bio Dečić ovog puta. Od kada sam na klupi poraženi smo od njih, dok smo sa ekipom Budućnosti imali remi i izgubljenu utakmicu. To se dešava u fudbalu, dok sa druge strane ima ekipa koje smo i mi dobijali tri puta”, kazao je Radović.

U analizi perioda od kada je došao na klupu nikšićkog tima, Radović je naglasio da su svi u stručnom štabu i timu bili skoncentrisani da na kraju osvoje drugo mjesto na tabeli.

“Uvijek se osvrnem i na dobre strane, a to je da smo ostvarili cilj. One loše stvari treba da analiziramo i ispravljamo među nama. Takođe, tokom prvenstva nisam htio da potenciram, ali imali smo zaista dosta problema sa povredama, bolestima i kartonima. Uglavnom, kada pogledamo, kompletan utisak je dobar”, dodao je Radović.

Šef struke Sutjeske je podvukao da je donio novi stil fudbala za gol više, te da je ekipa, kako je prvenstvo odmicalo, igrala bolje.

“Mislim da je igračima to prijao i da im se sviđa takav stil igre. Mislim da znam šta to nama još treba da budemo još bolji i da igramo kvalitetnije. Nije to veliki vremenski period od kada sam ja u klubu, to je nešto više od šest mjeseci, a to nije baš dovoljno da biste došli do nečega na osnovu čega bi svi bili potpuno zadovoljni. Treba tu još rada, zalaganja, odricanja, možda i neka pojačanja. Od kada sam došao htio sam, uz to drugo mjesto, da pravimo igru, mlade igrače i da zaokružimo taj sistem. To nije lako, ali sam zadovoljan kako su momci odgovorili na sve to”, rekao je Radović.

Na kraju razgovora, trener “plavih” je naglasio pozitivan odnos prema njemu od navijača, preko igrača, do uprave kluba.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U najvećem derbiju crnogorskog fudbala, Sutjeska i Budućnost pod Goricom remizirali su rezultatom 2:2.
U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.