Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Raspucana Sutjeska u Petrovcu

fk_sutjeska_2
Fk Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 07.04.2021. u 12:50

Fudbaleri Sutjeske savladali su Petrovac u gostima 1:3 u utakmici 28. kola domaćeg šampionata. Bio je to odličan meč, u kojem su obje ekipe igrale spuštenih gardova, pa četiri postignuta gola na kraju susreta ne treba da čude.

Uvodni minuti meča prošli su u tvrdoj igri, da bi u 11. minutu, a nakon duela sa odbrambenim igračem, Osmajić pao u kaznenom prostoru. Sudija je duel okarakterisao kao prekršaj, pokazao na bijelu tačku, da bi Božo Marković preciznim udarcem sa penala donio prednost „plavima“. Osmajić je opet bio u centru pažnje u 18. minutu, kada je po lijevom krilu pobjegao čuvaru, ušao u srce šesnaesterca i lako matirao golmana Petrovca za 0:2. Do kraja poluvremena viđeno je nekoliko poluprilika na obje strane, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

U drugom dijelu susreta obje ekipe su krenule ofanzivno, a Petrovčani su prepolovili prednost Sutjeske već u 57. minutu preko Divanovića. Zvrko je centrirao sa lijeve strane, Divanović „lažnjakom“ izbacio čuvara iz igre i matirao Giljena. „Visilo je u vazduhu“ izjednačenje, ali do njega nije došlo. Samo tri minuta pošto su dali gol, Petrovčani su priprijetili preko Markovića, koji je gađao donji lijevi ugao gola nikšićke ekipe, ali je golman Sutjeske odličnom paradom otklonio opasnost. U 70. minutu Janjić je imao izglednu priliku, ali njegov pokušaj je bio umalo neprecizan. Samo dva minuta kasnije Božo Marković je mogao do drugog pogotka na meču, ali golman Petrovca je bio bravurozan. U tom periodu igre prštalo je na obje strane, pa je Vukčević pokušao glavom u 73. Minutu, Giljen dobro intervenisao, da bi isti igrač pola minuta kasnije opet ušao u šansu, ali njegov šut je završio preko gola. U 79. minutu Sutjeska je definitivno prelomila meč u svoju korist, Pajović je primio loptu na ivici kaznenog prostora, pretrčao protivnika, mudro šutirao ispod golmana domaće ekipe, te postigao gol za 1:3. Do kraja susreta nije bilo većih prilika na obje strane. U narednom, 29. kolu crnogorskog prvenstva Sutjeska će u subotu na svom terenu dočekati Budućnost.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.