Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Restart u Čeliku: Proljećni dio šampionata u znaku 60 godina postojanja kluba

presica
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 03.03.2017. u 13:30

Početkom prošle godine ime FK Čelik zvanično je prestalo da postoji nebrigom tadašnje uprave na čelu sa Rankom Radulovićem. 

Nakon mnogo peripetija, upornosti i pomoći onih kojima je bilo stalo da klub opstane i nastavi sa radom, konačno je 16. oktobra prošle godine stavljena tačka i na administrativni dio problema. Klub je preregistrovan. Ime FK Čelik zamijenjeno je sa FK „Čelik-NK“. Novo ime značilo je nastavak one šezdesetogodišnje tradicije sportskog kolektiva koji je nastao u organizaciji nekad moćne Željezare „Boris Kidrič“.

Sa svega dvadesetak igrača na startu jesenjeg dijela Druge crnogorske fudbalske lige, i još toliko u omladinskom pogonu, nova uprava na čelu a Veselinom Bojićem, Darkom Čolakovićem i Jovom Đurđevićem, uspjela je da animira dio gradske privrede, da omogući klubu da podmiri zaostale dugove i da proljećni dio šampionata dočeka sa igračkim kadrom koji bi mogao bez problema da se nosi sa svim prvoligaškim ekipama.

Ekipu gotovo stoprocentno čine Nikšićani, tu su kapiten Vanja Jovović, Đorđe Đikanović, Danilo Vuković, Petar Čolaković, Srđa i Nemanja Kosović, i drugi koji su pristali, priznaje kapiten, da obuku dres Čelika prakitčno bez ikakve nadoknade.

„To su igrači koji iza sebe imaju čak i internacionalno iskustvo i sigurno da ta imena obećavaju da će se ovog proljeća na našem stadionu igrati dobar fudbal. Ođe nijesu, sigurno, došli da zarade pare, već da pomognu klubu, da se klub održi i da se kroz njih neki mlađi igrači afirmišu“, poručio je Jovović sa današnje konferencije za medije koja je organizovana povodom početka proljećnog dijela šampionata i obilježavanja 60 godina postojanja.

Upravo takav podatak, ističe Čolaković, uz činjenicu da je svaki dan nova borba za opstanak kluba, obavezuje sve vjerne navijače da se vrate na stadion.

„Pozivam sve ljude dobre volje i iskrene prijatelje Čelika da pomognu klubu, jer smo u nezavidnoj situaciji. Svima su vrata otvorena, koji imaju iskrenu sportsku namjeru da učestvuju u ovoj fudbalskoj bajci koja će se, nadam se, završiti srećno“, kazao je Čolaković i zahvalio svim sponzorima koji su uspjeli koliko-toliko da održe klub na nogama.

Dobar igrački kadar obećava dobre rezultate, i siguran izlazak iz zone ispadanja u kojoj se Čelik sada nalazi. Šef stručnog štaba, Slavoljub Bubanja, više nego o ambicijama u polusezoni, govorio je o tome koliko je važno što je Čelik preživio burna vremena.

„Trenutno je blago Čelika njegov igrački kadar, koji je mnogo ozbiljan, pa se nadam uspješnoj polusezoni. Solidno smo se spremili, odigrali šest prijateljskih mečeva i sad u nedjelju spremni dočekujemo Otrant. Moram reći, Čelik je uvijek imao ono što nije niko – navijače, i nadam se da će se vratiti u što većem broju, jer treba da znaju da je ovo prava priča. Ko je šta radio, to me više ne zanima. Znam samo da je Čelik iznad svih nas i tako mora da bude“, poručio je Bubanja.

Predsjednik Upravnog odbora Veselin Bojić, naglasio je da su ponosoni što klub sada ima preko stotinu fudbalera u svim uzrastnim kategorijama. Daleko da su riješeni problemi, ali sada se, kako kaže, spremaju za nove izazove. 

„Važno je istaći da smo u ovom periodu imali i pomoć od FK Sutjeska, i nama je važno da sa njima imamo dobru saradnju. Kada je u pitanju jubilej, već smo u pregovorima da odigramo revijalnu utakmicu sa jednim ozbiljnim klubom iz regiona, ali narednih dana biće sve poznato“, poručio je Bojić.

FK Čelik, inače osvajač Kupa Crne Gore 2012.godine, je zbog nemara prethodne uprave ostao i bez stadiona i bez prostorija koje su prešle u ruke Opštine Nikšić. Ipak, lokalna uprava im je, zasad, na godinu ustupila korišćenje terena.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U najvećem derbiju crnogorskog fudbala, Sutjeska i Budućnost pod Goricom remizirali su rezultatom 2:2.