Autor: Branko Čupić
Foto: FK Sutjeska
14:29
10.7.2019.

Šampion kreće u evropsku avanturu

Za fudbalere Sutjeske danas zvanično počinje nova sezona, kada će igrati u Bratislavi protiv Slovana prvu utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.


Aktuelni prvak Crne Gore će tako krenuti u novu evropsku avanturu u kojoj će odigrati najmanje četiri utakmice, a u prve dvije "plavi" će se nadigravati sa šampionom Slovačke.

Slovan je favorit jer ima igrački jači sastav, ali iz tabora Sutjeske ističu da sigurno nisu turistički došli u Bratislavu već da ostvare što povoljniji rezultat pred revanš.

"Ni protiv koga nećemo ući u utakmicu sa namjerom da se branimo, pa ni protiv Slovana u gostima. Druga je stvar ako vas protivnik natjera da se branite. Pokušaćemo da damo gol, tako ćemo se postaviti i ponašati na terenu", kazao je na jučerašnjem presu Nikola Rakojević.

Branislav Janković je istakao da "plavi" imaju bolji tim nego prije godinu dana i da očekuje da ovog ljeta ostave bolji utisak na evropskoj sceni.

"Imamo veće iskustvo, neke nove igrače, imamo zajedništvo, imamo timski duh. Imaćemo šta da pokažemo. Došli smo sa namjerom da ostvarimo povoljan rezultat. Povoljan rezultat za nas je sve osim poraza. Neriješen rezultat s golovima bio bi veliki uspjeh pred revanš", kazao je vezista Sutjeske.

Duel između Slovana i Sutjeske igra se večeras na areni “Narodni futbalovi štadion” u Bratislavi od 20.15h, a revanš je za sedam dana u Nikšiću.

Ostale vijesti iz kategorije