Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Savović: U poslednjim kolima je očigledno došlo do pada koncentracije

savovic_fk_sutjeska
Fk Sutjeska
  • Autor onogost.me
  • 04.12.2021. u 06:54

Kraj polusezone u domaćem fudbalskom šampionatu polako se nazire. Iako u prethodna četiri kola nije ostvarila trijumf, Sutjeska i dalje ubjedljivo drži prvu poziciju. Naredna 18. runda, Nikšićanima će donijeti meč protiv Mornara, koga su već jednom savladali u međusobnom duelu u okviru devetog kola.

U redovima tima sa Stadiona kraj Bistrice očekuju da će se, posle lošijih rezultata, vratiti pobjedama već u susretu protiv Barana. 

„Očekujemo da smognemo snage, da se konsolidujemo i maksimalno koncentrišemo na ovu utakmicu i probamo da pobijedimo“, rekao je Savović.
Sutjeska je u prethodna tri kola primila čak osam pogodaka. Prije toga, u 14 mečeva Nikšićani su loptu iz mreže vadili samo četiri puta. Ukoliko opet žele da nižu pobjede, moraće da konsoliduju i odbranu. 

„Rekao bih da ti rezultati sa početka sezone koji su nas krasili do sada i ta čvrstina u fazi odbrane ne zavisi samo od poslednje linije nego od kompletne ekipe. Od špica napada, pa sve do golmana, sve je funkcionisalo besprekorno, a u poslednjim kolima je očigledno došlo do pada koncentracije. Mi smo gledali utakmice, analizirali. Nismo mi igrali loše, nisu to neke situacije bile promijenjene u smislu igre, ali u određenim momentima su donošene pogrešne odluke i to nas je ovoga puta koštalo. Skreće našu pažnju, ali i cijele javnosti da jedna ekipa koja dugo nije mogla da primi gol ili ga je teško primala da sada prima lakše golove. Trudimo se da utičemo na to, da anuliramo te greške i isravimo“, poručio je Savović.
FK Sutjeska je prije dva dana izdala saopštenje u kojem je navela da su u prethodna dva meča u šampionatu, protiv Budućnosti i Petrovca, sudije svojim odlukama direktno uticale na rezultat u korist protivničkih ekipa. Šef struke u nikšićkom timu osvrnuo se i na taj segment. Nada se da će svi akteri mečeva, pa i sudije, u narednim mečevima podići koncentraciju na viši nivo i smanjiti broj grešaka.
„Sigurno da su greške sudija bile na našu štetu, vjerujem da nisu namjerne, ali i klub se obratio i rekao to što je mislio da kaže vezano za način kako dolazi do grešaka, koji su to pritisci koji mogu da utuču na sudije i sve ostale aktere da prave greške, koje možda ne bi trebalo da prave. Nadam se da će organi koji su zaduženi za to reagovati pravovremeno, uticati na sve ove učesnike u igri pa tako i sudije i da će oni ispraviti svoje greške kao što se mi trudimo da ispravimo naše greške u tom dijelu igre gdje primamo golove. Tako i sudije će morati da ispravljaju svoje greške i da podignu onako koncentraciju na veći nivo. One će se sigurno i u budućnosti dešavati, ali ih treba smanjiti na minimalnu dozu, odnosno ono što je recimo prošlih godina bila karakteristika da nije bilo grešaka kao ove sezone. Vidite da ima i u drugim utakmicama i sa drugim klubovima slična je situacija, tako da nešto treba i po tom pitanju raditi. Vjerujem da će u narednom periodu oni to riješiti na kvalitetan način“, jasan je bio Savović.

Kako je istakao, u ekipi se trude da sudijske odluke ne utiču na njihovu igru, te da što manje pažnje obraćaju na suđenje.

„Mi se trudimo da radimo na tome da fokus bude na ono na šta mi možemo da utičemo, a to je igra i ponašanje na terenu. Naravno da znaju neke stvari sporadične i sporne, uticaji navijača, sudija i protivnika da možda nekog izbace iz takta u nekom momentu. Naš posao je da se trudimo da budemo snažni dovoljno da ne reagujemo na takve eventualne upadice i neke stvari koje bi mogle da nas poremete. Mislim da smo do sada reagovali dosta dobro, da smo se ponašali sportski, fer i korektno u svakom meču bez obzira na sve te momente i očekujem da tako nastavimo i dalje“, dodao je Savović.

Ipak, fokus kompletne je već na naredni susret protiv Mornara. Brazilac u redovima nikšićke ekipe, Augusto Kaike smatra da tim igra dobro. 

„Potrebno je da zadržimo razliku u odnosu na druge timove, pa je potrebno da pobijedimo u narednoj utakmici protiv Mornara. Moramo da zadržimo smirenost i damo sto odsto. Biće to teška utakmica, ali imamo sve što je potrebno kako bi pobijedili u tom meču i sve će biti dobro“, rekao je Augusto. 

Meč između Sutjeske i Mornara igraće se sjutra u Nikšiću sa početkom od 13 časova.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Uoči meča 30. kola Prve fudbalske lige Crne Gore između Arsenala i Sutjeske u Tivtu došlo je do incidenta u kojem su učestvovali navijači tima iz Nikšića, javlja Radio Tivat.
Fudbaleri Arsenala pobijedili su Sutjesku 1:0 u posljednjem meču 30. kola Meridianbet Prve crnogorske fudbalske lige.
Fudbaleri Sutjeske danas gostuju Arsenalu u 30. kolu MeridianBet Prve crnogorske fudbalske lige.