Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska ostvarila minimalan trijumf na otvaranju evropskih kvalifikacija

sutjeska_gagra
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 08.07.2021. u 20:25

 

Fudbaleru Sutjeske ostvarili su trijumf 1:0 nad gruzijskim timom Gagre u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija. U dosta uzdržanoj igri tokom većeg dijela susreta nije bilo jačeg ritma. Nikšićanima je meč na DG Areni u Podgorici bio prvi takmičarski  u novoj sezoni.

U prvih 45 minuta igre gosti su imali veći posjed lopte, ali su samo jednom zaprijetili Giljenu. Sa druge strane nikšićki sastav je bio konkretniji u napadu, te stigao i do prednosti.

U prvih 45 minuta igre gosti su imali veći posjed lopte, ali su samo jednom zaprijetili Giljenu. Sa druge strane nikšićki sastav je bio konkretniji u napadu, te stigao i do prednosti.

Prvi ozbiljniji napad viđen je u četvrtom minutu, Augusto je povukao kroz sredinu, došao do gotovo ivice šesnaesterca i šutirao pravo u golmana gostujuće ekipe. Sutjeska je povela u 17. Minutu. Janjić je praktično sam kreirao akciju po desnoj strani, protrčao po lijevoj strani, oštro centrirao u srce peterca, te pronašao Marka Vukovića, kome nije bilo teško da zatrese mrežu Gagre.

Foto: Aleksandra Gvozdenović

Naredno uzbuđenje na meču odigralo se u 30. Minutu, kada je Grivić dobro centrirao sa desne strane, pronašao Janjića, koji je i zatresao mrežu rivala, ali se sjajni krilni igrač “plavih” našao u ofsajd poziciji prilikom postizanja gola. U finišu poluvremena, gostujući fudbaleri su kreirali lijepu akciju, izigrali odbranu Sutjeske, ali nijesu imali koncentraciju u samoj završnici. Mogao je Stijepović da udvostruči prednost svoje ekipe u nadoknadi vremena prvog dijela susreta, ali njegov šut je zaustavio golman Gagre. Poslije prvih 45 minuta Sutjeska je potpuno zasluženo sa prednošću otišla na pauzu.

Početak nastavka donio je nešto oprezniju igru obje ekipe, igralo se uglavnom na sredini terena, pa nije bilo većih prilika ni na jednoj strani. Gotovo pola sata igre je prošlo do prve prilike u drugom poluvremenu. Gagra je imala kolosalnu šansu preko napadača Kabelašvilija, koji je neometan iz izgledne poziciji iz srca kaznenog prostora neprecezno šutirao. Igrači Sutjeske u drugom poluvremenu nijesu imali svježine i snage kao na početku susreta, ali i ne čudi, jer im je ovo bio prvi takmičarski meč u ovoj sezoni. Na kraju Sutjeska sa minimalcem ide u goste na revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Revanš između Gagre i Sutjeske zakazan je za nedjelju dana u Gruziji sa početkom od 18 časova.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske slavili su na gostovanju Otrantu rezultatom 1:3 i odličnom igrom otvorili novi debi Milije Savovića na čelu stručnog štaba.
Vasilije Adžić zbog povrede nije ovog mjeseca debitovao za ,,A“ reprezentaciju Crne Gore, ali sada je spreman da zakorači na veliku klupsku scenu – Korijere delo sport piše da će supertalentovani fudbaler u subotu protiv Empolija debitovati za Juventus.