Autor: onogost.me
Foto: FK Sutjeska
14:44
18.6.2019.

Sutjeska protiv Slovana u prvom kolu kvalifikacija za LŠ

U prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona Sutjeska će igrati protiv prvaka Slovačke, Slovana iz Bratislave, određeno je današnjim žrijebom koji je održan u Nionu.


Prvi meč je na programu 9. jula u Bratislavi, a revanš sedam dana kasnije kraj Bistrice.

Slovan je osnovan 1919. godine pod imenom ČsŠK Bratislava, a devet puta je bio prvak Slovačke. Najveći uspjeh ostvaren je 1969. godine, kada je klub osvojio Kup pobjednika kupova. Domaće utakmice Slovan igra na stadionu Teheljno polje, a nadimak ekipe je nebesko-plavi.

Prva zvijezda tima je napadač Andraž Šporar, a član kluba je i Boris Cmiljanić, bivši omladinski i mladi reprezentativac Crne Gore.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:29
  20.7.2019.

  Osim što je postignut istorijski rezultat eliminacijom Slovana i plasmanom u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ovim uspjehom takođe je i dodatno napunjena kasa crnogorskog šampiona.

 • 08:29
  20.7.2019.

  Prodaja ulaznica za prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koju Sutjeska igra u utorak 23. jula, protiv ekipe APOEL-a, počinje danas.

 • 13:10
  19.7.2019.

  Prvi čovjek Sutjeske, Ranko Jovović kazao je u izjavi za Dnevne novine da kao društvo nijesmo vjerovatno svjesni kakav je uspjeh napravio šampion Crne Gore plasmanom u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

 • 08:40
  19.7.2019.

  „Hoćemo... pobjedu...hoćemo... pobjedu...“ orilo se sa istočne i zapadne tribine Gradskog stadiona u Nikšiću, u istorijskom meču za Sutjesku, na šta su igrači u plavim dresovima odgovorili na najljepši mogući način i donijeli Nikšiću i svim navijačima i ljubiteljima fudbala u gradu, ali i u Crnoj Gori najljepšu priču na evropskoj sceni.