Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sutjeska šampion!

61100490_2452229188122080_8005731117468483584_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 19.05.2019. u 16:46

Sutjeska je novi-stari šampion Crne Gore. "Plavi" su danas kraj Bistrice, u susretu 35. kola, savladali Grbalj rezultatom 2:0 i na najbolji način krunisali sezonu, obezbijedivši pehar namijenjen najboljem timu.

Ekipa Nikole Rakojevića upisala je 20. pobjedu u sezoni, osvojila 71 bod i potpuno zasluženo ponijela epitet najboljeg tima u državi u sezoni 2018/19. Čak je i šef stručnog štaba Nikšićana, popularni Peco, koji je prije manje od dvije sedmice imao tešku operaciju, bio uz ekipu u najbitnijoj utakmici u sezoni, prateći meč pored aut linije. Zato i jeste od danas po treči put šampion države i najbolji trener u Crnoj Gori.

Po prohladnom i kišnom vremenu, duel pretposljednjeg kola Prve Telekom lige na Gradskom stadionu u Nikšiću počeo je za domaće igrače i navijače kako se samo poželjeti može. Već nakon prvog kornera, koji je izveden u 2. minutu utakmice, u protivničkom šesnaestercu se najbolje snašao Aleksa Marušić i pogodio mrežu kapitena i golmana gostiju Marka Kordića.

 

 

Domaći su nastavili sa atacima na gol rivala, a sljedeću šansu imao je “džoker” Sutjeske Božo Marković. On je u 14. minutu mogao da povisi na 2:0, ali je šutirao pored golmanove desne stative. Isti igrač je ponovo zaprijetio golu Grbljana u 27. minutu. Marković je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman gostiju bio na visini zadatka.

Prvu pravu priliku Grbalj je imao u 37. minutu. Ivan Vuković je prošao po lijevoj strani, imao je namjeru da uputi centaršut, ali je lopta otišla prema golu Giljena, koji je krajnjim naporom uspio da je izbaci u korner. Već u narednom napadu pokušali su “plavi”, kada je po desnoj strani prošao Zakarija Alharaiš, koji je uputio loptu pred gol Grblja, ali nije bilo nikog od njegovih saigrača da reaguje, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 1:0.

Ni provala oblaka u drugom poluvremenu nije smetala “plavima” da nastave sa atacima na gol protivnika. Prvi je Ziko bio u odličnoj prilici u 53. minutu, kada je šutirao desno iskosa, ali je Kordić uspio intervenisati. Samo četiri minuta kasnije, nakon centaršuta Darka Bulatovića glavom je pokušao Marković, ali promašuje. U 60. minutu Markovića je odlično uposlio Marušić, ali je golman Grblja ponovo bio na visini zadatka. 

Ipak, u 72. minutu Sutjeska uspijeva da stigne do drugog gola. Božo Marković je i kod ove akcije bio u glavnoj ulozi, kada je iskoristio grešku odbrambenih igrača rivala i sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora plasirao loptu u lijevi golmanov ugao za 2:0 i novo slavlje na tribinama Gradskog stadiona u Nikšiću.

Do kraja utakmice bilježimo i par prilika Grblja. Prvo je Aleksandar Macanović pokušao u 83. minutu ali je odbranio Giljen, da bi nakon poništenog gola Božovića u 89. minutu zbog ofsajda, već u sljedećoj akciji pokušali gosti iz Radanovića, ali je kapiten “plavih” danas bio nesavladiv. Nedugo zatim sviran je kraj i šampionsko slavlje u Nikšiću je moglo da počne.

 

 

Sutjeska će u posljednjem kolu, koje je na programu 25. maja, u duelu bez rezultatskog značaja, igrati u gostima protiv najvećeg rivala, ekipe Budućnosti.

U ostalim susretima 35. kola, odigranim danas, postignuti su sljedeći rezultati:

Rudar – Budućnost 2:2 
Mornar – Zeta 0:3
Lovćen – OFK Titograd 1:3
Petrovac – Iskra 0:4

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Fudbaleri Sutjeske u 26. kolu Meridianbet Prve crnogorske lige danas igraju protiv Dečića.