Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
07:53
3.7.2020.

Uspješni nastupi mališana FK Župa: Do finala na dva turnira

Nakon što su krenula sportska nadmetanja poslije pauze zbog koronavirusa, svoje aktivnosti je nastavio i FK Župa, i to treninzima i učešćem na turnirima gdje su ostvareni zapaženi rezultati.


Izabranici Veska Draškovića, godište 2009, na turniru koji je 21. juna održan na terenu OFK Nikšić pod Trebjesom zauzeli su drugo mjesto, dok su na još zahtjevnijem turniru u Lješkopolju, koji je okupio oko 20 ekipa, takođe uspjeli da stignu do finala, gdje su poraženi tek nakon penala.

Na ovom turniru za najboljeg golmana izabran je čuvar mreže FK Župa, Darko Nikolić.

„Odmah nakon ublažavanja mjera NKT-a naš klub je počeo sa treninzima, a iskoristili smo priliku da učestvujemo i na par turnira gdje smo ostvarili veoma dobre rezultate. Momci su se bili uželjeli fudbala i jedva su čekali da počnu sa radom. Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili i učešće na dva turnira gdje smo pokazali da možemo da pariramo gotovo svim klubovima u Crnoj Gori, čak i onima sa mnogo većim iskustvom. Veliku zahvalnost dugijemo MZ Župa i mljekari Nika, koji su nam pomogli oko odlaska na turnire“, istakao je Drašković koji je dodao da njegovu ekipu očekuje novi turnir već ovog vikenda.

Podsjetimo, FK Župa, koji postoji od 2007. godine, okuplja mališane do 14 godina i sa njima kontinuirano učestvuje na svim takmičenjima u Crnoj Gori i regionu.
 

Ostale vijesti iz kategorije