Autor: onogost.me
Foto: Koprivica i Mitrović
18:10
10.6.2021.

VIDEO: Dr Mitrović umjesto dr Ašanina na čelu UO FK Sutjeska, Krsto Koprivica sportski direktor, Savović trener

Na zvaničnoj Facebook i YouTube stranici FK Sutjeska danas je objavljena zvanična informacija da je klub dobio novu rukovodeću strukturu.


Kako se navodi, protekle sedmice konstituisana je nova Skupština i Upravni odbor FK Sutjeska-Nikšić.

Za predsjednika Skupštine imenovan je Dejan Ivanović, dok je za Predsjednika UO, a ujedno i Predsjednika Kluba izabran dr Marko Mitrović.

Mitrović je u obraćanju za javnost predstavio i novog šefa stručnog štaba Miliju Savovića, kao i novog sportskog direktora FK Sutjeska Krsta Koprivicu.

On je kazao da Milija Savović iza sebe ima 20 godina trenerskog iskustva, da je svoju trenersku karijeru započeo u Iskri, te da je radio u FK Podgorica, Dečiću i Jezeru, sa kojim je, kako je kazao, napravio zapažene rezultate.

“Na iznenađenje mnogih sa Jezerom je ušao u Prvu Ligu, i ovu sezonu završio na sredini tabele. To je čovjek izuzetnih ljudskih i profesionalnih karakteristika. Radi se o čovjeku za koga smo mi u UO Sutjeske sigurni da će opravdati sva naša očekivanja, i očekivanja fudbalera, i navijača”, istakao je Mitrović.

Savović je kazao da je privilegija biti na klupi četvorostrukog prvaka države, te da se nada da će opravdati povjerenje i da će u narednom periodu biti dostojni imena kluba i boriti se za trofeje.

Milija Savović, Foto: FK Sutjeska

"Volio bih da veći dio ekipe iz prošle sezone ostane na okupu i da uz nekoliko pojačanja vratimo Sutjesku u vrh tabele", rekao je Savović.

Krsto Koprivica je novi sportski direktor kluba.

“Mlad čovjek, bivši fudbaler, koji je prve fudbalske korake započeo u FK Sutjeska. U pitanju je lokal patriota koji ima viziju razvoja fudbala u Nikšiću. Uložićemo sve napore u iskrenoj želji da klub sa dugomi bogatom tradicijom teži najvećim ciljevima, a to su osvajanje titule i Kupa i što bolji napredak u Evro kupovima. Gledaćemo da afirmišemo sve mlade Nikšićane, sve mlade nikšićke fudbalske talente, da osnažimo omladinsku selekciju, kako bi crpili što veći broj igrača iz Nikšića i koji bi u narednom period činili okosnicu FK Sutjeska”, zaključuje novi predsjednik nikšićkog kluba, inače v.d. direktora Opšte bolnice koji je rukovođenje klubom preuzeo upravo od bivšeg direktora Opšte bolnice, Ilije Ašanina.

Fudbalski klub Sutjeska zahvalio se danas dosadašnjem treneru, Miljanu Radoviću na saradnji u prethodnoj sezoni, istakavši da je na sjednici novoimenovanog Upravnog odbora odlučeno da ista ne bude nastavljena.

"Dosadašnjem šefu stručnog štaba Miljanu Radoviću ugovor je istekao na kraju sezone. Na sjednici novoimenovanog Upravnog odbora FK Sutjeska odlučeno je da se saradnja sa Radovićem ne nastavi naredne takmičarske sezone. Miljanu Radoviću se zahvaljujemo na doprinosu koji je, zajedno sa svojim saradnicima, dao kako bi se ekipa konsolidovala, i nakon lošeg starta sezone, završila na drugom mjestu na tabeli Telekom 1. CFL i ostvarila plasman u Ligu konferencija. Želimo mu puno uspjeha u daljoj profesionalnoj karijeri", saopšteno je danas iz kluba.

Ostale vijesti iz kategorije