Autor: onogost.me
Foto: FK Sutjeska
18:51
19.11.2020.

VIDEO: Sutjeska predstavila Radovića

Danas je u multimadijalnoj sali IPC Tehnopolis u Nikšiću potpisan ugovor sa Miljanom Radovićem, novim šefom stručnog štaba FK Sutjeska.


 

"Očekujem da u narednom periodu sa novim šefom stručnog štaba Sutjeska pokaže ono što stvarno jeste, da se pozicionira na ono mjesto koje pripada jednom klubu kakav je Sutjeska", poručio je predsjednik FK Sutjeska, Ilija Ašanin. 

Radović je kazo da mu je čast što je došao u jedan veliki i veoma organizovan klub kakav je Sutjeska, tim prije što je, kako je kazao i sam ponikao u nikšićkom klubu. 

"Veća je obaveza da ispunim te određene zahtjeve, koje donosi samo ime kluba, a to je da je Sutjeska uvijek u planovima za vrh crnogorskog fudbala. Nadam se da ću odgovoriti velikim zahtjevima kluba i da ću sa igračima doći do rezultata koji će zadovoljiti sve. Pozdravljam posebno navijače od kojih sam dobio podršku, i sad i dok sam bio igrač", poručio je Radović. 

Radović je rođen u Nikšiću 18. oktobra 1975. godine.

Prošao je sve mlađe kategorije nikšićkog kluba, a za seniorsku ekipu "plavih" debitovao 1993. godine. U dresu FK Sutjeska proveo je sedam sezona, odigrao preko 250 utakmica i postigao preko 30 golova.

U svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri, popularni "profesor" je nastupao za Vojvodinu, NK Šmartno, Grbalj, Mogren, Petrovac, Lovćen, kao i za klubove iz Indonezije - Persib Bandung i Pelita Bandung Raya.

Trenersku karijeru je počeo 2014. u ekipi Grblja, koju je doveo do finala Kupa Crne Gore 2017. godine, a u sezoni 2018/2019 vodio je ekipu Persib Bandunga.

Radović je na klupi Sutjeske zamijenio Dragana Radojičića koji je smijenjen zbog niza loših rezultata u crnogorskom fudbalskom šampionatu. 

Ostale vijesti iz kategorije