Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Danas počinje treći memorijalni turnir „Ljubo Jovanović“

ljubo_page
cdm.me, Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 23.09.2015. u 10:33

U organizaciji KK Sutjeska danas i sjutra biće održan treći memorijalni turnir u čast tragično preminulog košarkaša Ljuba Jovanovića. Pored ekipe domaćina, učestvuju još KK Budućnost Voli, KK Lovćen i KK Teodo. 

Prvog dana se sastaju Budućnost – Teodo 16.30h i Sutjeska – Lovćen u 19h. Dan kasnije, u istim terminima, su utakmice za treće mjesto i finale.

Predstavnici svih ekipa kazali su da počastvovani što će biti dio turnira koji nosi Ljbuovo ime.

„Čast nam je što smo mi ove godine organizatori Memorijalnog turnira. Ljubo je u Sutjesci proveo jednu godinu i u toj jednoj godini ostavio snažan utisak , na prvom mjestu kao čovjek, a naravno i kao igrač. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i da svoj pečat sjećanju na Ljuba“, poručio je ispred KK Sutjeska, Vladimir Todorović.

Pored Sutjeske, Ljubo je od crnogorskih ekipa igrao i u Budućnosti i Lovćenu,  učesnicima ovogodišnjeg turnira.

„Nama je izuzetna čast, ne samo što smo učesnici, nego i što smo prošlogodišnji organiozatori turnira koje nosi ime, ne samo velikog igrača nego i čovjeka. Ljubio nam je svima u srcu i poslije svih ovih godina i uvijek se rado sjećamo njegovog dragog i prepoznatljivog lika“, kazao je sportski direktor Budućnosti, Gavrilo Pajović i dodao da svi treba da daju sve od sebe kako bi ovaj turnir svake godine bio bolji i kvalitetniji.

Tivatski Teodo je pozvan da kompletira turnirsku četvorku, a u tom klubu su se kažu rado odazvali.

„Veliko je zadovoljstvo i čast što smo po drugi put učesnici ovog memorijalnog turnira i što ćemo dati mali doprinos sjećanju na pokojnog Ljuba. Što se tiče sportskog dijela turnira mi ćemo ovo iskoristi da se što bolje prirepmimo za Balkansku ligu i domaće porvenstvo“, kazao je Dragan Radović, trener KK Teodo.

Ispred porodice pokojnog Ljuba Jovanovića,  okupljenim predsatvniciam klubova zahvalio se Mladen Pejović i pozvao publiku da dođe u što većem broju.

Ljubo Jovanović  karijeru je počeo u Budućnosti . On se 30. juna 2011, našao na Cetinju kao član B reprezentacije Crne Gore koja se pripremala za turnir u Kini. Iza sebe je imao sjajnu sezonu u grčkom klubu Kaodrama sa kojim je izborio plasman u elitu. Sledeća sezona je za njega trebalo da predstavlja odskočnu dasku u karijeri , korak ka definitivnoj afirmaciji u košarci na visokom  nivou. Sezona koju na žalost nije dočekao. Tri dana nakon proslave 25. rođendana Ljubo je usmrćen hicem iz pištolja u kazinu „Lutrija“.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Pioniri košarkaškog kluba Sutjeska osvojili su drugo mjesto u šampionatu Crne Gore i zaokružili uspješnu sezonu.
Košarkaši Budućnosti igraće u finalu prvenstva Crne Gore, nakon što je Košarkaški savez Crne Gore (KSCG) u njihovu korist danas registrovao meč protiv Sutjeske, koji je sinoć prekinut zbog upada navijača gostiju na teren tokom druge četvrtine.