Autor: onogost.me
Foto: KK Sutjeska Media
07:50
7.5.2020.

Glomazić: Nadamo se da će biti uslova za borbu na parketu

Košarkaši Sutjeske u prirodi se pripremaju za eventualni nastavak sezone, a nakon što su Nacionalno koordinacino tijelo i Institut za javno zdravlje dozvolili postepeni početak sportskih aktivnosti, uskoro ih čeka i povratak treninzima u dvorani.


Nikšićani se još uvijek nadaju se da će imati priliku da se na parketu bore za plasman u ABA 1 ligu. Prema prvim najavama, dva tima koja su imala najbolji učinak posle regularnog dijela ABA 2 lige direktno će u elitno društvo. U pitanju su ekipe Borca iz Čačka i Splita.

Sutjeska je uputila dopis ABA ligi, apelovala je na čelnike takmičenja da, ukoliko se stvore uslovi, omoguće da se pitanje plasmana u elitno društvo riješi na parketu. U tom slučaju, za mjesto u eliti borili bi se Borac iz Čačka, Split, MZT Skoplje i Sutjeska, a polufinalni parovi bi bili Borac – Sutjeska, Split – MZT.

“Počeli smo sa radom, nastojaćemo da podignemo nivo forme na takmičarski nivo, a zatim nam ostaje da sačekamo kraj maja i odluku čelnika ABA lige u vezi za takmičenjem, kako u elitnom društvu, tako i u ABA 2 ligi. Mnogo truda, entuzijazma i rada smo uložili da bi došli u priliku da se borimo za mjesto u eliti i iskreno se, kao i svi u Nikšiću, nadam da nam ta prilika neće biti uskraćena”, naglasio je trener Sutjeske Zoran Glomazić i nastavio:

“Zdravstvena situacija u regionu je sve bolja i bolja iz dana u dan i to nas sve raduje iz dubine duše. Nadamo se i očekujemo da će čelnici ABA lige, u slučaju da donesu odluku da se borba za titulu u elitnom društvu nastavi na parketu, istu takvu odluku donijeti i kada je u pitanju plasman u viši rang takmičenja. Istovremeno, čekamo i odluku Košarkaškog saveza Crne Gore u vezi sa nastavkom šampionata, a ljudski i sportski je nadati se da će oba šampionata biti riješena na terenu, jer bi to značilo da se život u potpunosti vraća u normalne tokove.”

Trener Sutjeske Zoran Glomazić je naglasio da niko ne može da garantuje da bi Sutjeska u eventualnom duelu sa ekipom Borca iz Čačka stigla do pobjede, niti do plasmana u elitno društvo, ali da je normalno da svi igrači, kao i stručni štab, žele da se na parketu bore za ostvarenje sna.

 

Izvor: Sport Klub

Ostale vijesti iz kategorije