Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kadetski tim KK Sutjeska: Momci koji se poigravaju sa protivnicima

kk_kadeti
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.12.2015. u 13:20

Debitant u ABA ligi, ekipa Sutjeske, koja se kali u najjačoj balkanskoj ligi, čini se ne treba mnogo da brine za svoju budućnost. U prilog ovoj konstataciji najviše idu rezultati mlađih kategorija ovog kluba. 

Kadetski tim KK Sutjeska ostvario je sve pobjede u dosadašnjem dijelu takmičenja i neprikosnoveni je vladar srednje regije. Dječake rođene 2000. i 2001. Godine, već petu sezonu, vodi nekadašnji kapiten KK IBON, Zoran Marojević,

“Veoma sam zadovoljan svojom ekipom koja dosta dobro napreduje iz godine u godinu i iz utakmice u utakmicu. U ovoj sezoni smo još uvijek bez poraza i očekujem da nastavimo u istom ritmu. Istakao bih da smo većinu utakmica slavili sa 30 i više poena razlike što govori o superiornosti ovih momaka u odnosu na vršnjake iz ostalih klubova“, navodi trener Marojević.

Nijedan uspjeh nije slučajan i ne dolazi odjednom, a posebno ne kada je u pitanju sport. Pored talenta i napornog rada ove momke krasi i kolektivni duh što predstavlja njihov glavni kvalitet.

“ Najviše insistiram na timskoj igri i mislim da je to najbolji recept za uspjeh, gdje praktično svi igrači rade za tim. Na utakmicama se nijedan pojedinac ne ističe posebno, pa čak ni reprezentativac Andrej Vulević, već je uvijek zapažen učinak po nekoliko igrača. Selektor prati redovno naše utakmice pa se nadam da će još neko od ovih momaka pored Vulevića u skorijoj budućnosti obući crveni dres i da će talenat i trud igrača još više doći do izražaja“, naglašava Marojević.

Prvi dio sezone predstavlja praktično zagrijavanje za proljećni dio, gdje ih očekuju dosta teži mečevi. Ipak ekipa ima solidne uslove za treniranje, tako da će biti spremni i za jače ekipe u nastavku sezone.

“Radnim danima imamo redovne treninge u sali Ekonomske škole dok su nam ustupljeni termini i u Sportskom centru utorkom i četvrtkom za individualni rad gdje posebno radimo na tehnici i na šutu. Subotom igramo utakmice, dok često i nedeljom odradimo trening, tako da praktično imamo svaki dan večernji trening uz dva do tri jutarnja treninga nedjeljno. Sve u svemu smo zadovoljni uslovima koji nam omogućavaju ovakav tempo rada koji je neophodan za postizanje rezultata.“, ističe Marojević.

I dok prvi tim KK Sutjeska vodi žestoke bitke sa najačim ekipama u regionu, a ljubitelji košarke u gradu uživaju u najboljim košarkaškim predstavama, ovi momci marljivo i vrijedno rade pobjeđujući sve rivale, i ulivaju nadu da će naš grad imati još svijetliju košarkašku budućnost. 

 Juče su kadeti Sutjeske upisali novu pobjedu, a ovoga puta pred Marojevićevim momcima kapitulirala je Mladost iz Podgorice koja je savladana rezultatom 68:52 (31:10, 5:16, 28:17, 5:9). U prvom dijelu sezone kadete očekuje još jedan meč narednog vikenda protiv Lovćena, poslije kojeg slijedi reklo bi se više nego zaslužena pauza. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.
Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.