Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nemanja Vranješ – sportska tema dana u Crnoj Gori

vranjes
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.01.2016. u 15:57

Trener Nikšićana Dušan Dubljević nakon pobjede nad Partizanom kazao je da ne bi izdvajao pojedince jer je tim taj koji gubi i dobija. Ipak bez dileme prethodne noći prvi među jednakima bio je Nemanja Vranješ.   

Bek Nikšićana je protiv Partizana igrao najbolje što umije a u tim utakmicama, pokazalo se, Sutjeska uvijek dobija. Sjajnom partijom sa postignutih 27 poena (6-7 za tri i 3-5 za dva), 13 skokova, 3 ukradene lopte, jednom asistencijom i sedam iznuđenih faulova imao je NBA indeks korisnosti – 42, što je najbolji statistički učinak ove sezone na jednom meču u ABA ligi

Meč karijere Nemanja je krunisao naslovom MVP kola a uz to stigao je i do četvrtog mjesta na listi najkorisnijih igrača lige, sa prosječnim indeksom 17,5.

Ovo nije prvi put da Vranješ bude MVP kola, to je bio i u četvrtom kolu nakon utakmice sa Metalcem kada je imao indeks korisnosti 28. Vranješ bio i u najboljoj petorci drugog kola ABA lige kada je protiv Cedevite postigao 20 poena.  

Takođe, sjajni bek je i najbolji strijelac Nikšićana sa prosjekom od 13.88 poena na 16 utakmica koliko je odigrao i sa tim prosjekom zauzima sedmo mjesto na listi najboljih strijelaca ABA lige.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska nije uspjela da iznenadi Vojvodinu, pa su Novosađani blizu polufinala ABA 2 lige, nakon večerašnje pobjede u Nikšiću 89:84. Revanš četvrtfinala se igra za sedam dana u Novom Sadu, a računa se koš-razlika.