Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OŠ “Ratko Žarić”: Danas i sjutra Mini basket prvenstvo osnovnih škola

Onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 15.09.2017. u 06:26

KK Panter uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore i opštine Nikšić, a u sklopu ''Septembarskih dana'' organizuje Mini basket prvenstvo osnovnih škola opštine Nikšić.

Prvenstvo će se igrati u subotu i nedjelju (16. i 17. 09. 2017. god.) na otvorenom terenu OŠ ”Ratko Žarić”, a pravo nastupa imaju djeca rođena 2007. godine i mlađi.

”Prateći smjernice Ministarstva sporta o razvoju školskog sporta želimo podstaći što veći broj djece na igru, posebno košarku, u slobodnom vremenu, jer je činjenica da se ova ciljna grupa danas uglavnom zabavlja samo na računaru. Prvenstvo će da zaživi i postane tradicionalno, a djeca će usvojiti znanja i proširiti postojeća kada je u pitanju svijet košarke, sport koji je od davnina popularan u Crnoj Gori, posebno u Nikšiću. Na taj način će se kod djece probuditi interesovanje za ”igru pod obručima” i otkriti talenat, koji će se kasnije razvijati kroz školu košarke, utakmice, kampove…” , poručuju iz KK Panter.

Teren na kome su ponikli sjajni košarkaši kao što su Žižić, Varajić, Radovanović, Radulović, Dubljević… za vikend će ugostiti neke buduće asove.

Satnica takmičenja:

KK Panter osnovan je 2007. Škola košarke nikšićkog kluba okuplja oko 90 članova, uglavnom učenika osnovnih škola, i u svojim redovima ima već dokazane košarkaše, a u vitrinama brojne trofeje sa domaćih i medjunarodnih takmičenja.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sutjeska je večeras, u drugom meču četvrtfinala NLB ABA2 lige, izgubila u Novom Sadu od Vojvodine - 81:70.