Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Krstović i Jovović: Nismo imali sreće, zajedno sa navijačima i fudbalskom javnošću možemo naprijed

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 10.09.2024. u 11:16
Šokantan početak, dva primljena gola za tri minuta, pa onda dobra reakcija i na kraju nezaslužen poraz - fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je sinoć u Nikšiću od Velsa (2:1) u drugom kolu Lige nacija.

Već poslije tri minuta, Velšani su kraj Bistrice imali dva gola prednosti – prvo je Kifer Mur iskoristio smušenu reakciju naših fudbalera i zatresao mrežu, da bi Hari Vilson sa 25 metara postigao lijep gol.

Uslijedila je reakcija našeg tima, ređale su se šanse, prvo je Krstović bio neprecizan, Jovetić je pogodio prečku, nakon toga je Ben Dejvis izbacio loptu sa gol linije, Jovović u drugom poluvremenu pogodio stativu, Darlou zaustavio Jovetića, a onda je Camaj postigao gol i smanjio rezultat. Ipak, do remija ili preokreta ekipa Roberta Prosinečkog nije uspjela da dođe.

“Hvala navijačima što su došli po ovom vremenu da nas podrže. Atmosfera je bila odlična, davno nije bilo ovako dobro. Odigrali smo 85 minuta onako kako želimo i težimo da igramo svaku utakmicu. Onih prvih pet minuta ćemo staviti sa strane, u preostalih 85 smo pokazali kako bi trebalo da se bori za dres, za mjesto u reprezentaciji”, rekao je nakon meča Nikola Krstović.

Reakcija nakon dva brza primljena gola je bila dobra – “sokoli” su se borili, željeli, ali na kraju nisu uspjeli da nadoknade minus.

“Ginuli smo do posljednjeg minuta poslije šoka na startu. Željeli smo da izjednačimo, ali nekad sreća ne dođe. Nadam se da će doći na sljedećoj utakmici”, poručio je Krstović.

Napadač Lećea se osvrnuo na veliku šansu koju je propustio poslije pasa Stefana Mugoše, kada je šutirao pored gola.

“Iskreno, i ja sam vidio loptu u mreži. Sreću nekad treba zaslužiti, mislim da smo je mi zaslužili. Želimo da igramo atraktivno i da stvaramo mnogo šansi, to smo pokazali u 1. poluvremenu. Imao je Stevan šanse i ja nekoliko, ali nam se nije dalo. Sve u svemu, jako sam zadovoljan ovom utakmicom, jer odavno nismo pokazali da se ovako gine i bori za grb koji nosimo na grudima”, rekao je Krstović nakon meča za RTCG.

Nakon meča selektor Prosinečki je pohvalio sve igrače, te istakao da je Vladimir Jovović bio jedan od najboljih na terenu.

“Izašli smo motivisani i koncentrisani, ali ona tri-četiri odbijanja kod prvog gola, hoće-neće, odbije se od našeg igrača. Poslije dva minuta novi šut i odmah novi gol. Poraz je tu, ali kao što sam rekao i u najavi, čekala nas je teška utakmica. Nisam znao da će biti ovako težak teren. Poslije Islanda i teškog meča tamo, došli smo ovdje sa mnogo povrijeđenih, neki igrači su izašli sa povredama na utakmicu. Primili smo dva brza gola, ali mogu biti ponosan na ekipu, kako je odigrala ostatak meča. Stvarili smo zaista mnogo šansi, ne mogu da se sjetim kada smo ovoliko šansi stvorili. Međutim, nismo imali sreće, ali nastavili smo da igramo – jednostavno nije lopta htjela u gol“, objasnio je Jovović.

Crna Gora je na startu Lige nacija zabilježila dva poraza, ali je fudbaler Sogdiane istakao da je ovo put, kojim selekcija treba da ide.

“Ovo je put kojim treba da idemo i znam da je težak period, novi je selektor, privikavamo se, ali mene kao i saigrače raduje ova atmosfera. Kada su navijači došli po ovom vremenu da nas bodre to znači da samo uz pozitivu možemo da se vratimo na stari put. Zajedno sa navijačima i fudbalskom javnošću možemo dalje naprijed“, poručio je Jovović.

Izvor: Vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Košarkaši Sutjeske pripremaju se za novu sezonu u okviru koje će nastupiti u ABA 2 ligi i domaćem šampionatu.
    Fudbaleri Sutjeske slavili su na gostovanju Otrantu rezultatom 1:3 i odličnom igrom otvorili novi debi Milije Savovića na čelu stručnog štaba.