Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:21
10.9.2019.

Dubljević: Nema više kalkulisanja, lako se zaboravlja uspjeh

Mundobasket u Kini ulazi u eliminacionu fazu. Borbu za medalje nastavlja osam ekipa, a danas i sjutra biće odigrani mečevi četvrtfinalne runde. O onome šta smo vidjeli do sada i o očekivanjima u najzanimljivijem dijelu prvenstva, za naš portal govorila je Jelena Dubljević.


I ona je mišljenja da nas najveća uzbuđenja očekuju tek sada, kao i to da će svi timovi sada imati mnogo ozbiljniji pristup.

“Pa do sada su, ajde da kažemo favoriti opravdali očekivanja, iskoristili su ovaj dio prvenstva da se još više uigraju i probaju sve taktičke opcije. Sada realno i počinje Svjetsko prvenstvo, sada počinju utakmice "biti ili ne biti" i ono za šta su se svi spremali. Očekujem da se igra svih ekipa sada podigne na još jedan veći nivo, kao i pojedinačno zalaganje, jer sada više nema kalkulacija”, ističe Dubljevićeva.

Ona smatra da su dosadašnji dio takmičenja obilježili Bogdanović i Fournier, ali da je eliminaciona faza pogodna da lansira nekog novog igrača kao junaka.

“Četvrtfinalna utakmica je poznata kao utakmica koja je do sada mijenjala sudbine mnogih sportista.Ogroman je ulog. Imamo tu ekipe koje su iznenadile i sjajnim zalaganjem i zajedništvom došle do sjajnog uspjeha, tako da ne vjerujem da će izaći sa bijelom zastavicom bilo ko. Za sada, bez dileme, po mom mišljenju prvenstvo je obilježio Bogdan, koji ima nevjerovatan karakater i pravi je lider, kao i Francuz Fournier, ali košarka je sport gdje baš u tim utakmicama iskoči neki "manje bitan igrač"”, navodi naša sagovornica.

Što se tiče nastupa crnogorske reprezentacije, ona navodi da lako zaboravljamo uspjeh, kao što je sami plasman na turnir i da treba više da cijenimo postignuća “crvenih”.

 “Lako zaboravljamo koga smo sve izbacili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Lako se zaboravlja uspjeh, a to je i sam odlazak na Mundobasket. Naravno apetiti uvijek rastu, tako i treba, ali ova generacija zaslužuje malo više respekta. Lako je sjedjeti kući i komentarisati, treba sagledati stvari onakve kakve jesu”, zaključuje ona.

Ostale vijesti iz kategorije