Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Opština preuzela RK Sutjeska

RK Sutjeska/Facebook
  • Autor onogost.me
  • 26.06.2024. u 13:22
Opština Nikšić ponovo je vlasnik muškog Rukometnog kluba Sutjeska.

To je odlučeno juče na sjednici Skupštine opštine.

Iz Rukometnog kluba kažu da su godine borbe konačno urodile plodom.

„Na zadovoljstvo naših igrača, ljubitelja rukometa i svih budućih rukometaša naišli smo na razumijevanje čelnika Opštine i obezbijedili model koji će, konačno, omogućiti klubu nesmetano funkcionisanje. Ova odluka predstavlja, sigurni smo, svijetlo na kraju tunela u kom se nikšićki rukomet nalazio svih prethodnih godina.

Navedena odluka ukinuće nekadašnji maćehinski odnos nekada nadležnih prema sportu, koji je dao, nemali broj reprezentativaca u svim selekcijama, bio primjer društveno odgovornog sportskog kolektiva, a čija su vrata bila otvorena svakom djetetu koje je željelo da se bavi ovom genijalnom igrom“, naveli su iz RK Sutjeska.

Muški Rukometni klub Sutjeska je, kako su kazali, klub koji je prevazilazio sve prepreke i uprkos brojnim izazovima nastavio da postoji zahvaljujući entuzijazmu i iskrenoj ljubavi prema rukometu dvojice ljudi, Božidara Boža Mušikića i Slavka Šace Delibašića, koji su svoje živote utkali u nikšićki sport.

„Borba trenera i uprave, razumijevanje igrača, podrška malobrojnih privrednih subjekata među kojima je EPCG, ostaće upamćen kao period značajnog doprinosa u istoriji nikšićkog rukometa, a volonterski rad trenera i uprave, simbolične naknade igračima, koji u takvim uslovima igraju već tri sezone Prvu ligu, do sada nije viđeno u našoj zemlji. Imamo i imali smo najmlađi tim u CG rukometu, više od 50 dječaka u mlađim selekcijama, igrali smo F4 Kupa Crne Gore prije dvije sezone bez budžeta i sa oskudnom opremom. Sve ovo je trebalo da se dogodi da bi, konačno, Nikšić imao klub kojim ćemo se ponositi i iza kog će stati cijeli grad jer je Nikšić grad rukometa“, zaključili su iz kluba.

 

 

 

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    2

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Naša U-18 vaterpolo selekcija otputovala je sinoć u Argentinu, gdje će od 2. do 8. jula učestvovati na Svjetskom prvenstvu čiji je domaćin Buenos Ajres.