Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
13:21
18.6.2019.

Banja Luka: Akademik najbolji sa 33 medalje

Prethodnog vikenda održan je jedan od najvećih džudo turnira na ex Yu prostorima "Banja Luka open", na kom su takmičari nikšićkog Akademika osvojili ukupno 33 medalje.


U konkurenciji oko 500 takmičara iz 30 klubova, koji su došli iz Holandije, Slovenije, Austrije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH, “akademičari” su se okitili sa 11 zlatnih, 11 srebrnih i isto toliko bronzanih odličja.

Na ovom turmiru, kao i na mnogim do sada, Akademikovi takmičari iskazali su visoku klasu. Mlađi i stariji poletarci bili su bez premca, a zapažen je bio učinak pionira, kadeta, juniora i seniora, pa je tako nikšićki klub osvojio i laskavu titulu sveukupnog pobjednika.

Dvije zlatne medalje pripale su Balši Miličiću, dok su se sa po jednom okitili Vanja Guzina, Mia Petrušić, Tamara Gardašević, Pavle Eraković, Petar Blagojević, Dragan Kruščić, Milan Barović, Đorđe Kilibarda i Predrag Stanjević.

Srebrna odličja osvojili su Marija Lješković, Vanja Guzina, Jovan Čvorović, Milan Barović, Dušan Šćepanović, Petar Kadović, Mića Simić, Aleksa Bojović, David Krtolica, Vidoje Golubović i Novo Raičević.

Bronzane medalje pripale su Mariji Lješković, Miji Bajović, Miji Petrušić, Mariji Simić, Pavlu Bajoviću, Dušanu Goranoviću, Stefanu Gardaševiću, Vasiliju Buriću, Nikoli Zejaku, Lazaru Erakoviću i Petru Goranoviću.

Iz Akademika su istakli da je organizacija turnira bila na visokim nivou, a zanimljivo je da su pobjednici u seniorskoj konkurenciji dobili i novčane nagrade, što u dobroj mjeri govori koliko je domaćin turnira, grad Banja Luka,vodio računa da sve bude na visokim nivou.

Vođa Akademikove ekspedicije na ovom turniru bio je Rako Drobnjak, član Upravnog odbora kluba.

Ostale vijesti iz kategorije