Autor: onogost.me
Foto: BK Perun
13:23
12.6.2019.

BK Perun organizuje Biciklijadu u susret ljetnjem raspustu

U organizaciji BK "Perun", u subotu 15. juna biće održana Biciklijada u susret ljetnjem raspustu.


Organizatori su kazali da ova manifestacija ima za cilj promociju zdravih stilova života i sportskih vrijednosti, efikasnijeg i isplativijeg prevoza na kraćim dionicama. Ovom prilikom veliki broj biciklista poslaće poruku i da su potrebne biciklističke staze koje bi doprinijele atraktivnijoj i kvalitetnijoj urbanoj sredini.

Cilj nam je motivisati mlade da tokom ljetnjeg raspusta koriste bicikl kao prevozno sredstvo i upoznaju okolinu našeg grada, makadamske puteve  i mogućnost bicikliranja u smislu otkrivanja novih turističkih destinacija", istakla je Ana Petrović Njegoš, jedna od organizatorki.

Bicikl se svrstava u pedeset najboljih izuma čovječanstva, a naučne studije pokazuju da je ne samo efikasno prevozno sredstvo već i sportski rekvizit koji doprinosi poboljšavanju kondicije i opšeg stanja organizma.

Organizatori su pripremili brojne poklone, za najsrećnijeg učesnika bicikl, kao i osvježenje za sve učesnike biciklijade.

Za vrijeme Biciklijade sobraćaj će biti zaustavljen, dužina kruga je 5 kilometara, a polazna i završna tačka biće Trg Slobode. Početak trke zakazan je za 18h.

Ostale vijesti iz kategorije