Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
07:43
4.11.2019.

Cetinje: Najmlađim “akademičarima” 38 medalja

Na međunarodnom turniru “13. novembar” koji je u subotu održan na Cetinju, džudisti Akademika osvojili su ukupno 38 medalja.


U konkurenciji oko 370 takmičara iz 33 kluba, takmičari nikšićkog kluba, koje su na ovom turniru predvodili treneri Marinko Đurđevac, Predrag Stanjević i Miloš Rovčanin, kao i sekretar kluba Rako Drobnjak, okitili su se sa 14 zlatnih,13 srebrnih i 11 bronzanih odličja.

Takmičar Akademika Luka Radojičić osvojio je pehar za najboljeg takmičara u konkurenciji poletaraca, dok je Šćepanu Kostiću pripao pehar za najboljeg takmičara u konkurenciji mlađih pionira.

Zlatne medalje osvojilil su Radojičić Olga, Simić Marija, Guzina Vanja, Eraković Pavle, Goranović Dušan, Kruščić Dragan, Barović Milan, Zejak Nikolaj, Radojičić Luka, Beriša Nermin, Milović Matija, Beriša Muhamed, Todorović Rade i Kostić Šćepan.

Srebrnim odličjima su se okitili Krtolica Helena, Guzina Vanja, Petrušić Mia, Dubljević Elena, Burić Vasilije, Dubljević Lazar, Blagojević Petar, Barović Radovan, Delić Nikola, Kadović Petar, Nikčević Andrija, Tadić Luka i Prodanović Slavko, dok su bronzane medalje pripale Krtolici Heleni, Radojičić Olgi, Radojičić Nori, Muratović Valentini, Eraković Pavlu, Gardašević Stefanu, Eraković Lazaru, Čvorović Petru, Muratović Milošu, Kadović Petru i Prodanović Slavku.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:30
  31.5.2020.

  Ministarstvo sporta i mladih sufinansiraće do 70 odsto iznosa članarine za djecu koja se bave sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova.

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.