Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
07:43
4.11.2019.

Cetinje: Najmlađim “akademičarima” 38 medalja

Na međunarodnom turniru “13. novembar” koji je u subotu održan na Cetinju, džudisti Akademika osvojili su ukupno 38 medalja.


U konkurenciji oko 370 takmičara iz 33 kluba, takmičari nikšićkog kluba, koje su na ovom turniru predvodili treneri Marinko Đurđevac, Predrag Stanjević i Miloš Rovčanin, kao i sekretar kluba Rako Drobnjak, okitili su se sa 14 zlatnih,13 srebrnih i 11 bronzanih odličja.

Takmičar Akademika Luka Radojičić osvojio je pehar za najboljeg takmičara u konkurenciji poletaraca, dok je Šćepanu Kostiću pripao pehar za najboljeg takmičara u konkurenciji mlađih pionira.

Zlatne medalje osvojilil su Radojičić Olga, Simić Marija, Guzina Vanja, Eraković Pavle, Goranović Dušan, Kruščić Dragan, Barović Milan, Zejak Nikolaj, Radojičić Luka, Beriša Nermin, Milović Matija, Beriša Muhamed, Todorović Rade i Kostić Šćepan.

Srebrnim odličjima su se okitili Krtolica Helena, Guzina Vanja, Petrušić Mia, Dubljević Elena, Burić Vasilije, Dubljević Lazar, Blagojević Petar, Barović Radovan, Delić Nikola, Kadović Petar, Nikčević Andrija, Tadić Luka i Prodanović Slavko, dok su bronzane medalje pripale Krtolici Heleni, Radojičić Olgi, Radojičić Nori, Muratović Valentini, Eraković Pavlu, Gardašević Stefanu, Eraković Lazaru, Čvorović Petru, Muratović Milošu, Kadović Petru i Prodanović Slavku.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:23
  12.11.2019.

  Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas Jovanu Peković, džudo reprezentativku, osvajačicu zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore koje je održano u Iževsku (Rusija).

 • 13:02
  11.11.2019.

  Na desetom po redu interkontinentalnom džudo turniru “Borsa Open” čiji domaćin je bio Mostar, a koji je okupio oko 1.200 takmičara iz 28 zemalja sa tri kontinenta, džudisti nikšićkog Akademika osvojili su ukupno 19 medalja, od čega šest zlatnih, četiri srebrne i devet bronzanih.

 • 12:02
  11.11.2019.

  Na međunarodnom turniru "Borsa open" na kome je učestvovalo preko 1000 takmičara, džudisti Onogošta osvojili su tri medalje.

 • 07:37
  11.11.2019.

  Naš glavni grad bio je u subotu domaćin državnog prvenstva Crne Gore za kadete, juniore i mlađe seniore na kom su učestvovali i nikšićki klubovi Onogošt i Fokus.