Autor: onogost.me
Foto: BMUMOC 2021
15:57
26.9.2021.

Crna Gora treća na prvenstvu Balkana

Reprezentacija Crne Gore osvojila je treće mjesto na Balkanskom prvenstvu u planinarskoj orjentaciji „BMUMOC 2021“ koje je održano od 24. do 26. septembra na Vučju.


Takmičilo se dvadeset sedam ekipa iz Slovenije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Albanije i Crne Gore.

Prvo mjesto u ukupnom plasmanu pripalo je reprezentaciji Srbije, a druga je bila Slovenija.

U kategoriji pionira prva dva mjesta pripala su ekipama iz Srbije, dok su crnogorski pioniri zauzeli treće mjesto. Kod juniora, zlatna i bronzana medalja pripala je ekipama iz Slovenije, dok je druga bilaekipa iz Srbije.

Najbolja u seniorskoj konkurenciji bila je Srbija, druga je bila Slovenija, a treća Crna Gora.

U kategoriji veterana pobjednički pehar pripao je Srbiji, dok su srebrnu i bronzanu medalju osvojile Slovenija i Sjeverna Makedonija.

Bila je ovo još jedna uspješna međunarodna manifastacija u organizaciji Planinarskog savez Crne Gore koja je realizovana uz podršku Uprave za sport i mlade i Ski centra “Vučje”.

Na Vučju je dogovoreno da domaćin sledećeg Balkanskog prvenstva u planinarskoj orijentaciji bude Slovenija.

 

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:13
  25.10.2021.

  Na Međunarodnom plivačkom mitingu ”Bosna PICCOLO CUP 2021“ u Sarajevu za takmičare do 12 godina, članovi PVK Nikšić osvojili su 15 medalja. Nikšićki klub sa Olimpijskog bazena “Otoka” vratio se sa četiri zlata, isto toliko srebrnih medalja i sedam bronzi.

 • 15:37
  23.10.2021.

  Crnogorska bokserka Bojana Gojković osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi, nako što je danas u finalnom meču kategorije do 57 kilograma, jednoglasnom odlukom sudija bila bolja od Ruskinje Aline Puškar.

 • 07:53
  23.10.2021.

  Na zatvorenom olimpijskom bazenu SC "Nikšić" u Nikšiću, danas od 11 sati počeće državni Kup u plivanju. 

 • 07:44
  16.10.2021.

  Član Karate kluba Onogošt, Nikola Malović okitio se bronzanom medaljom u seniorskoj konkurenciji na Balkanskom šampionatu u Poreču. Njegov klupska koleginica, dvanaestogodišnja Sofija Vučković takođe zauzela treće mjesto na pobjedničkom podijumu.