Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Daj šta daš: Termini podijeljeni na 29 klubova

prava
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 08.09.2015. u 16:16

Bez dvorane B, u kojoj su godinama trenirale ekipe malih sportova, ovogodišnja raspodjela termina protekla je po principu bolje išta nego ništa. 

U lokalnom sekretarijatu za sport priznaju da su ove godine imali težak i nezahvalan zadatak da sa samo jednom velikom dvoranom u sportskom centru, i jednom pomoćnom u kojoj treniraju odbojkaši i košarkaši, nadoknade  prostor B sale koja se rekonstruiše za potrebe bazena.

Rukovodilac za sport u Opštini Nikšić, Miško Stijepović, kazao je da je za 29 prijavljenih klubova obezbijeđeno ukupno 45 termina,  od ponedjeljka do petka. U tijesnoj raspodjeli pojedini klubovi dobili su samo po jedan termin, a to su kako je istakao Stijepović, diktirali strogo utvrđeni kriterijumi.

„U decembru prošle godine imali smo skupštinsku odluku kojom smo ovogodišnju i sve naredne raspodjele termina uveli u zakonski okvir. To je dokument na koji se moramo oslanjati. To podrazumijeva da to prvo mora biti olimpijski sport, zatim se u obzir uzima rang takmičenja, jer  se radi o dodjeli termina za vrhunski sport.  Sad, da li imamo vrhunske rezultate, o tome možemo posebno pričati, ali sad imamo važeći dokument po kojem smo se upravljali“, kazao je Stijepović pred okupljenim sportskim radnicima iz grada.

Zamjerke na ovakav način rangiranja posebno  je imao Peko Višnjić, vlasnik KK Anagastum, kojem je dodijeljen samo jedan termin.

„Mislim da je kriterijume trebalo utvrditi prema tome ko pravi kvalitet, ko ima masovnost i ko daje reprezentativce. Naš klub ih daje u svim slekcijama. Vi pričate o rangu takmičenja i ligama,  a zna se da ima liga sa po 4 kluba. Kakva je to liga“, ogorčeno je prokomentarisao Višnjić.

Ponavljajući da su se vodili zvaničnim dokumentom Stijepović je otovorio mogućnost da se u nekoj narednoj raspodjeli i to uzme u obzir.

„Ovaj dokument nije Sveto pismo i mi smo raspoloženi da čujemo sve konstruktivne prijedloge kako bi u narednom periodu nadogradili ovu regulativu“, naglasio je Stijepović i dodao da je u svakom slučaju stav lokalne uprave da se neće angažovati nijedan drugi centar kako bi se nadoknadili  nedostajući termini iz dvorane B.

Kao jedno od rješenja, Miko Ašanin iz RK Nikšić predložio je da se hitno razmotri mogćnost izgradnje nove dvorane, ili balon sale, kako bi se nadomjestio manjak termina.

„Ako ćemo da pravimo vrhunske rezultate onda su neophodna svakog dana po dva termina, ujutru i uveče“ , zaključio je Ašanin i predložio da se kroz peticiju inicira ovakva ideja kod čelnika loklane uprave.

Njaviše termina, ukupno 9, dobio je novi član ABA lige, KK Sutjeska, 4 termina, uključujući prostor pomoćne dvorane, dobili su ŽKK Roling, ŽKK Nikšić 95, OK Volej Star, ŽOK Nikšić, RK Nikšić, ŽRK Levalea i ŽRK Nikšić. MOK Sutjeska dobio je 3 termina, MRK Sutjeska 2 kao i ŽRK Sujtjeska dok su se za po 1 nedjelni termin izborili KK Anagastum, KK Montenegro, KK Panter,  OK Nice voley, RK Čelik, RK Trebjesa i Ragbi klub  Nikšić. Ekipama su dodjeljeni i tremini za teretanu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.