Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Iz Opštine najavljuju izdvajanje značajnijih sredstava za sportske klubove

opstina-_moja_slika
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 05.01.2021. u 21:22

Budžetom Opštine Nikšić za tekuću godinu značajno su uvećana izdvajanja za podršku sportskim organizacijama, sa namjerom sveobuhvatne pomoći razvoju nikšićkog sporta, najavio je Milan Korać sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje.

Kako je pojasnio, pored klubova čiji je osnivač ili suosnivač lokalna samouprava, Opština će sufinansiranjem podržati programa rada organizacije koje su postigle značajne rezultate u prethodnom periodu. Takođe, Korać je najavio i izradu novog Pravilnika za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija.

“Siguran sam da će ta sredstva značiti klubovima u ovim otežanim uslovima, i da će doprinijeti još boljim rezultatima, uprkos problemima koje je izazvala pandemija korona virusa na sport kod nas i svijetu. S tim u vezi, nadležni sekretarijat za sport pristupio je izradi novog Pravilnika za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija, sa definisanim kriterijumima, koje su sportske organizacije u obavezi da ispune kako bi njihovi programi rada bili sufinansirani. Kriterijumi koji će biti uzeti u obzir za bodovanje i vrjednovanje programa rada su da je u pitanju olimpijski sport, zatim karakter i rang takmičenja, potom uspjesi takmičarskih selekcija u prethodnom periodu, kao i društveni značaj sportske organizacije i postojanje muške i ženske selekcije u jednom klubu” pojasnio je Korać.

Prema njegovim riječima, posebna pažnja biće posvećena klubovima koji u svojim redovima imaju državne reprezentativce i posvećeno rade sa mlađim kategorijama kroz angažovanje stručnog kadra. Korać je pozvao sportske organizacije da se aktivno uključe u izradi Pravilnika.

“Namjera lokalne uprave je da Pravilnik bude urađen na najsveobuhvatniji način koji ce biti u zajedničkom interesu. Ovo je prilika da pozovem sportske organizacije iz našeg grada da se aktivno uključe u njegovo kreiranje tako što će svoje predloge i sugestije poslati na mejl Sekretarijata za kulturu, sport,mlade i socijalno staranje:[email protected]”, dodao je Korać.

Najavio je da će nakon donošenja novog Pravilnika, oko 15. januara, biti raspisan Javni poziv za sufinansiranje programa rada.

“Javni poziv će trajati 15 dana, a biće objavljen na veb sajtu Opštine Nikšić, kao i lokalnim medijima. Prijavni obrazac i neophodnu dokumentaciju, razmatraće tročlana Komisija koja ce nadležnom sekretarijatu za sport predložiti sufinansiranje Programa rada najbolje vrednovanih i izbodovanih sportskih organizacija. Potpisivanje Ugovora, kao i uplata sredstava prema klubovima biće realizovana u prvoj polovini februra” istakao je Korać.

Prethodne godine za sufinansiranje programa rada sportskih organizacija izdvojeno je 562.000 eura, dok je za 2021. godinu planirano da taj iznos bude do 800.000 eura.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.