Jovana Peković stala u borbama za medalju

akademik-sala
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2016. u 20:23

Drugog dana Svjetskog kupa u džudou koje se održava u Sofiji nastupilo je šest članova Akademika. Najbolji rezultat napravila je Jovana Peković koja je uspjela da dođe nadomak polufinala. 

Ona je u konkurenciji do 70 kilograma pobijedila u prva dva kola, Zeru Bekzaskizi i Miriam Butkerit, dok je u borbi za polufinale poražena od Antonije Moreire iz Angole i od Holađanke Nataše Ausme. Anđela Daković je u istoj kategoriji doživjela poraz u prvom kolu od Bugarke Iline Stojanove.

U muškoj konkurenciji Danilo Pantić je u kadtegoriji do 100 kg, uspio da dođe do drugog kola savladavši u prvom meču Bugarina Plamenca Cenkova, dok je u drugom kolu poražen od Italijana Vićenca di Arka. Lazar Daković je u istoj kategoriji u prvom kolu poražen od Italijana Luke Ardicija. Srđan Mrvaljević je u kategoriji do 81 kg na startu poražen od Holanđanina Nela Van De Kamera, a Novo Raičević od Litvanca Ramunasa Diburasa, 

Najbolji rezultat drugog dana takmičenja od crnogorskih takmičara je napravio Marko Bubanja koji je osvojio peto mjesto u kategoriji do 90 kilograma.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na Međunarodnom džudo turniru Rožaje open 2023, na kome je učestvovalo preko 500 takmičara iz 10 zemalja i 50 klubova, DŽK Trebjesa osvojio je 12 medalja.
U organizaciji Karate kluba "Onogošt", juče je održan 19. Karate kup Nikšića, na kome je učestvovalo 390 takmičara iz 31 kluba.