Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
08:20
14.10.2019.

Kolašin: Fokusu šest, Šampionu četiri medalje

Prethodnog vikenda Kolašin je bio domaćin međunarodnog turnira „Klašinski pobjednik 2019“ na kom su učestvovali i nikšićki klubovi Fokus i Šampion.


Fokus je osvojio ukupno šest medalja, od čega dvije zlatne, dvije srebrne i isto toliko bronzanih.

Prva mjesta i najsjajnija odličja osvojili su Vasilija Bijelović i Dunja Kovačević, srebrnim medaljama su se okitili Lara Šakotić i Anja Nikolić, a bronzani su bili Matija Ivanović i Aleksandar Džoganović.

“Hvala organizatoru na izuzetnom gostoprimstvu i ogromnoj želji da se svi osjećamo kao domaćini, a turnir je po masovnosti i kvalitetu prikazanih borbi bio znatno bolji u odnosu na prošlu godinu. Izdvojio bih nastup Lare Šakotić koja je na svom debitantskom nastupu prikazala ogroman karate potencijal za koji se nadam da ce u budućnosti kroz međunarodne nastupe biti potvrđen”, kazao je trener Karate kluba Fokus Dejan Ivanović.

Takmičarima Karate kluba Šampion pripala su četiri odličja, i to jedno zlatno, jedno srebrno i dvije bronze.

Zlato je osvojila Katarina Vukotić, srebrom se okitila Anastasija Vukotić, dok su bronzana odličja pripala Vuku Radusinoviću i Nemanji Bulajiću.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:23
  12.11.2019.

  Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je danas Jovanu Peković, džudo reprezentativku, osvajačicu zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore koje je održano u Iževsku (Rusija).

 • 13:02
  11.11.2019.

  Na desetom po redu interkontinentalnom džudo turniru “Borsa Open” čiji domaćin je bio Mostar, a koji je okupio oko 1.200 takmičara iz 28 zemalja sa tri kontinenta, džudisti nikšićkog Akademika osvojili su ukupno 19 medalja, od čega šest zlatnih, četiri srebrne i devet bronzanih.

 • 12:02
  11.11.2019.

  Na međunarodnom turniru "Borsa open" na kome je učestvovalo preko 1000 takmičara, džudisti Onogošta osvojili su tri medalje.

 • 07:37
  11.11.2019.

  Naš glavni grad bio je u subotu domaćin državnog prvenstva Crne Gore za kadete, juniore i mlađe seniore na kom su učestvovali i nikšićki klubovi Onogošt i Fokus.